Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmail Şahin, Akhisar da yapılacak kongrede ilçe başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Akhisar CHP’de ilk olarak adaylığını deklare eden mevcut ilçe başkanı İsmail Şahin oldu. Başarılı bir genel seçim süreci geçirdiklerini ve Akhisar da CHP’yi 1. Parti yaptıklarını beyan eden İsmail Şahin; “İyi bir ekip çalışması yaptık. Herkes çok çalıştı karşılığını da sandıkta aldık. 28 Eylül ile 25 Ekim arasında il yönetimimizin belirleyeceği bir tarihte yapılacak olan ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olmayı düşünüyorum. İyi bir ekip çalışması ve iyi bir kadro ile bu bayrağı dalgalandırmaya devam etmek istiyorum.” Dedi.

Adaylığını deklare eden İsmail Şahin’in dışında birçok isminde aday olması bekleniyor. İddialara göre 30 Mart Yerel Seçimlerinde Akhisar CHP’nin Belediye Başkan Adayı Akhisar’ın eski ilçe başkanlarından Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun da aday olması bekleniyor.

SEÇİM TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

7 Haziran genel seçimleri sonrası kongre sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongreler takvimi açıklandı. Takvime göre ilçe kongreleri 28 Eylül-25 Ekim tarihleri arasında, il kongreleri de 11 Kasım-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

7 Haziran Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından, daha önce genel seçimler sebebiyle bir yıl süreyle ertelenen kongre süreci CHP’de start aldı.

CHP genel merkezi tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen takvime göre süreç, 

20 Haziran tarihinde üye listelerinin hazırlanmaya başlamasıyla start alırken,
20 Temmuz Üye çizelgelerinin Genel Sekreterlik tarafından gönderilmesi,
28 Temmuz Üye listelerinin askıya çıkartılması,
15 Ağustos Muhtarlık Bölgesi Delege ve Önseçmen seçimlerinin başlaması,
28 Eylül İlçe Kongrelerinin başlama tarihi,
25 Ekim İlçe Kongrelerinin bitiş tarihi,
11 Kasım İl Kongrelerinin başlama tarihi,
29 Kasım İl Kongrelerinin bitiş tarihi.

Bu takvime göre de ilçe başkanlıklarında hareketlilikler başladı. Mahalle delegesi, il delegesi olmak isteyenler gerekli çalışmalarını sürdürürken, İlçe başkanlığına aday olmak isteyenler de şimdiden kamuoyu oluşturmaya başladı.