Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeni ile Akhisar ilçe örgütünde düzenlenen basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı İsmail Şahin buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

“Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin sigortasıdır, çimentosudur” diyen ilçe başkanı Şahin, hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Şehitler nedeni ile büyük üzüntü duyduklarını dile getiren CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin konuşmasında, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92. Yılını coşku ile kutlamak isterdik. Ama ne yazık ki terör olaylarından içimiz yanıyor. Ülkedeki bir çok aileye ateş düştü. Bu ateşler varken bizim kutlama yapmamız vicdanımıza sığmaz. Bugün ülkeyi yönetenlerin en başındaki adam “bana 400 milletvekili vermediğiniz için bu olaylar oluyor” şeklinde Türk halkına demeçler verebiliyor. Bu açıklamayı yapan bir insanın akıl sağlının yerinde olmadığını düşünüyoruz. Bu ülkeyi böyle bir anlayış ve kin içerisinde yönetemezsiniz. Bu ülkenin huzurlu bir yönetime ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı.

PKK terör örgütünü de eleştiren Şahin, “Terör ile hiçbir yere varamazsınız. İnsanların birbirlerini öldürerek hiçbir yere varamayacaklarını buradan haykırıyorum.” Sözlerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü bir geçmişi olduğuna vurgu yapan Şahin, “ Cumhuriyet Halk Partisi bundan 92 yıl önce Kuvayi milliye ile cumhuriyeti kuran iradenin başındaki Ulu Önder Mustafa Kemal’in partisidir. Mustafa Kemal bir sözünde “Benim en büyük iki eserim vardır. Birincisi Cumhuriyet, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisidir” demiş ve bu sözü Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemine vurgu yapmıştır.” Dedi.

Geçmişten bugüne kadar ülke yönetiminde yer alan muhafazakar partileri de eleştiren Şahin, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarından sonra hükümete gelen bütün muhafazakar partiler hep çevrelerini ve kendilerini zengin etmişlerdir. Demirel iktidarın da, Özal İktidarın da bu böyleydi. Ancak şimdi başta olanlar bu saydığım isimlerin 10 katı çevresini zenginleştirmiştir.” Dedi.

1 Kasım’da yapılacak genel seçimler içinde partililerine seslenen Şahin, “Biliyorsunuz 1 kasımda ülkemiz yine çok önemli bir kader seçimi gerçekleştirecek. Bu seçimde ben inanıyorum ki artık halkımız bu diktatörlerin yönetiminden çıkacak ve refah dolu güzel bir gelecek için Cumhuriyet Halk Partisi’ni seçecektir.” Dedi.