Akhisarpress.com - 30 Mart’ta yapılan Yerel Seçimler sonrasında Akhisar genelinde 36.858 oy ile ikinci sırada yer alan Cumhuriyet Halk Partisi seçim sonuçlarına itiraz etmişti.

Konu ile ilgili Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakırlıoğlu sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi; “Bazı arkadaşlarımız Akhisar'da ki seçimler ile ilgili itiraz edip etmediğimiz konusunda bilgi istiyorlar. Seçimde gördüğümüz bazı aksaklıklar ile ilgili sırasıyla İlçe Seçim Kuruluna ve İl Seçim Kuruluna itiraz ettik. Ancak her iki kurumda itirazımızı kabul etmedi. Bizde en tabi kanuni hakkımızı kullanarak Ysk'ya başvuruda bulunduk. Sonucun ne olacağını bilmemekle beraber lehimize olmayacağı kanaatindeyim. Ancak buradan anladığımız bizim bu sandık güvenliği konusunda almamız gereken bir hayli mesafe var.Bize oy vermiş bir kişinin bile en demokratik hakkını savunmamız gerekiyor. Bu bilinçle yasal haklarımız ilçe yönetimi tarafından kollanıyor.”