Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları “Dayanışma ve Kaynaşma” kahvaltısında bir araya geldi.

İstanbul Yolu üzerinde bulunan Can Köfte’de düzenlenen kahvaltıya CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz ve Özgür Özel’in yanı sıra Manisa İl Başkanı Hasan Cahit Kaplan, Akhisar İlçe Başkan Vekili İsmail Çoker, Kadın Kolları Başkanı Server Goral, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partililer katıldı.

Kahvaltıdan sonra yaptığı konuşmasında AK Parti’nin 12 yıldan beri ülkeyi torba yasalar ile yönettiğini ifade eden Akhisar CHP Kadın Kolları Server Goral; “Ülke olarak siyasal iktidarın halktan aldığı gücü halkın çıkarlarını koruyacağı yerde, kendi çıkarlarını büyütmek için kullanıldığı, kendine muhalefet eden her kurumu, yandaş olmayan gazetecilerin cezalandırıldığı karanlık günlerden geçiyoruz. Şu anda ki siyasal iktidar 12 yıldan beri ülkemizi torba yasalar çıkararak yönetmektedir. Sağlık sistemimiz ve eğitim sistemimiz bu yasalarla çökertilmiştir. 4+4+4 diyerek kız çocuklarımızı  orta çağdaki gibi toplum dışına itip çocuk gelinlerin çoğalmasına mahkum etmektedirler. Eğitim adına elde edilen tüm kazanımları Cumhuriyetimize borçluyuz. 21 yüzyılda Dünya devletleri ile yarışabilmenin koşulu çocuklarımızın yetişmesine olanak sağılacak iyi bir eğitim sistemidir. Bu yüzdendir ki çocuklarımızı çağdaş özgür kendine güvenen koyun olmayan bireyler olarak yetiştirme göreve biz annelerin elindedir. Ülkemizi yöneten mevcut iktidar ile birlikte kadına şiddete ve kadın cinayetlerinde büyük bir artış gözlenmektedir. Kadına şiddetin asıl nedeni mevcut siyasal iktidarın kadına bakış açısında yatmaktadır. Kadın ikinci sınıf vatandaş gören, saçıyla başıyla uğraşan üç çocuk doğur önerisiyle evine kapatmaya çalışan çocuğunu ne şekilde doğurup, doğurmayacağına karar verme yetkisine elinden almaya çalışan bir AKP hükümeti ile yönetilmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için geliştirilen uluslar arası ve ulusal hukukun samimi sahibi ve takipçisi olacaktır. Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde AKP zihniyetini iktidardan uzaklaştırmak için gece gündüz çalışmak gerekmektedir. Sıkılmadık el girilmedik ev bırakmamaya Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak emeğin ve mücadelenin olacağı her yerde çağdaş, demokratik, sosyal hukuk devletimizi koruma partimizi ilkelerini kadına verdiği değeri hiçbir sınıf ve görüş fark gözetmeksizin tüm kesimlere aktarmak için çalışacağımıza söz veriyoruz. Bu onurlu çağdaş mücadelemize omuz vermeye tüm kadınlarımızı, erkeklerimizi ve gençlerimizi davet ediyoruz. Günümüzün beraberliğimizin de geleceğini bir kez daha vurgulayarak tüm konuklarımız sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.


CHP Akhisar İlçe başkan Vekili İsmail Çoker;" Bu etkinliği hazırlamakta emeği geçen kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlık sebepleriyle burada olamayan ilçe başkanımız size bol selamlar gönderdi.  Yerel seçim, genel seçim, ve referandum olmak üzere 4-5 yıldır ilçe teşkilatımız çalışmaktadır. Bu süreçte oylarımızı her zaman için yükselttik. Önümüzde 2015 yılında bir genel seçim bizi beklemekte ve genel seçime bugünden itibaren çalışmaya başlıyoruz. Hep beraber iktidara partimizi taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan;" Her dönem ülkemiz ciddi sıkıntıların içerisinden geçti. Biz her zaman çağdaş ve özgür bir ülkeyi hayal ederken çevremizde emperyalistlerle el ele tutuşup ülkeyi karanlığa götürmeye çalışan bir zihniyetten bu ülkeyi kurtarmak zorunda olan bizleriz. En olumsuz koşullarda bile CHP’nin kararlılığı bu ülkeyi aydınlığa taşımıştır. CHP Türkiye’de bir çok devrime imza atmıştır. Cumhuriyetin kuruluşu devrimin en büyüğüdür. Bu kadar zorluğun ve dikdatoryal bir anlayışın hakim olduğu ülkede inanın önümüzde ki günlerde devrimi birlikte gerçekleştireceğiz. Yolumuz açık olsun" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz;" Bu sabah haberi gelen IŞİD Terör örgütünün kaçırmış olduğu konsolosluk temsilcilerimizin ülkemize gelmesiyle ilgili sevinçli bir haber aldık. Bize bu güzel etkinliği hazırlayan başta Selver Hanım olmak üzere yönetim kuruluna bir teşekkürü borç bilirim.  Seçimlerde umutlarımız kırıldı. Çok çalıştık ama ne yazık ki başarılı olamadık. Ama kadınlarımızın bu birleşmeyi sağlamasını tahmin ediyordum. Kentimizin dinamosu olan Akhisar’dan bunu bekliyordum bu beklentim boşa çıkmadı. Biz mücadeleci ruhumuzla bu ülkeyi aydınlık yarınlara çıkarabiliriz. Ben buradan sizlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim rakibimiz AKP’dir bizim rakibimiz kendimiz değiliz. Birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi karanlığa götüren AKP’yi yıkmak için sizlere ihtiyacımız var. Kuruluş partimiz kurtuluş partimiz olacaktır" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören;"  Bir yerel seçim ve bir cumhurbaşkanlığı seçimini geride bıraktık. CHP olarak inanıyorum ki elimizden gelen herşeyi yaptık. Kurultayımızda ise Türkiye’nin bizden beklentilerini ve bunlar kurultay partisi kurultay yapıp kavga ederler anlayışını yıktık. Demokrasinin olmazsa olmazının CHP’de yaşanabileceği duygusunu kurultayda verdik. Ak Parti cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en kötü iktidarlarından birisi. Sadece Mustafa Kemal’in kurduğu partiyi yıkmak için elinden gelen bütün gayreti gösteren Ak Parti’nin karşısında Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Eğer yeteri kadar oy alamıyorsak suç seçmende değil bizdedir.  Hedefimiz 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesidir. İlçe başkanımız sayın İsmail Fikirli sanırım milletvekilliği seçimlerine hazırlanacak. Ses tellerinde ki küçük bir rahatsızlığı tedavi ettirmek için ameliyat oldu. Kendisine acil şifalar diliyorum.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel;" Yaşanan acılardan ve 2 seçimden sonra burada yeni bir başlangıç için ilk toplantıyı burada gerçekleştiriyoruz. Bu toplantının Akhisar’da olmasına şaşırmamak lazım çünkü Akhisar Manisa CHP örgütünün göz bebeği konumunda. CHP’nin lokomotifi kadın kollarıdır. Dün İsmail Fikirli’yi ziyaret ettim. Konuşamadığı için yazarak buraya yolladığı mesaj “En kısa zamanda aranızda olacağım ve hep birlikte iktidar partisini Haziran’da sandığa gömeceğiz” dedi ona buradan selam olsun. Bundan sonra içe dönük mücadele yapmamalıyız. Bütün enerjimizi Cumhuriyet tarihinin karşısında ki en büyük tehlikeyle kendi deyimleriyle restorasyon projesiyle mücadeleye vermeliyiz. Restorasyon projesi İngilizlerin ve Fransızların utandıkları bir kara lekedir. Biz sorumluluğumuzun farkındayız karşı devrimcilerin karşısındayız" dedi.


Akhisar Haber, Press Haber