Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Örgütü ana kademe ve gençlik kolları kongresinden sonra ilçe kadın kolları kongresini de gerçekleştirdi.

Akhisar CHP İlçe lokalinde gerçekleştirilen kongre 11.00’da başladı. Yapılan kongreye Manisa CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır ve yönetimi, Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin ile yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Akhisar CHP Kadın Kolları üyeleri katıldı.

İlçe lokalinde yapılan kongrenin açılışını Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin gerçekleştirdi. İsmail Şahin yaptığı konuşmasında ilçe ana kademe kongresi, gençlik kolları kongresi ve kadın kolları kongresini yaparak süreci tamamladıklarını dile getiren Şahin; “Partimiz 4 yıla yakın süre içerisinde bu seçimleri yenilenmeyi yapmayarak gerçekten sıkıntı yaşadık. Atama ile gelmekle seçimle gelmek arasında çok farklılık yarattığını size dile getirmek isterim. Değerli üyeler, seçimle gelen kadrolar farklı bir anlayışla davranıyor. Seçim hepimize heyecan katıyor, motive ediyor. Bu anlamda bu gün bu süreci tamamlamış oluyoruz. Hem ana kademe, hem gençlik kolları ve kadın kolları olarak ilk yapılacak seçime kadar çok verimli ve farklı çalışmalarda bulunacağız. Hem gençlik kollarında hem de kadın kollarında göreve gelen arkadaşların çok iyi çalışacağına inanıyorum. Şimdiden seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim.” dedi. 

Akhisar CHP Kadın Kolları Başkanı ve tekrardan aday olan Sevil Büyükyazgan konuşmasına Türk kadınlarının ülke ve parti yönetimlerinde görev almalarını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerini ileterek başlarken Büyükyazgan; “Türk kadınlarının yönetimlerde görev alabilmesini sağlayan siyasi haklar 1930’da itibaren verilmeye başlandı.

Türk kadını 1934’de yapılan anayasa değişikliği ile Avrupa ülkelerinin bir çoğundan önce Milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştu. Muhtar, belediye başkanı, milletvekili hatta Başbakan olabildi.
Bizi yaptığımız çalışmalarda destekleyen, ilçe başkanımıza ve yönetimine, bize destek veren kadınlarımıza ve partililerimize çok teşekkür ediyorum. 

Seçim sürecinde yaşanan kırgınlıkların devam etmesini biz kadınlar istemiyoruz. Yolumuza bundan sonra parçalanmadan bir bütün olarak devam etmeliyiz. Bunun içinde partililer birbirimize danışmalı sürekli dirsek teması halinde olup sıkı sıkı birbirimize sarılmalıyız. Ötekileştirmeden,  olumsuz eleştirmeden, parçalanmadan devam etmeliyiz. Çok çalışmalıyız. Başarmalıyız. 

Bu gün ilçemizin kadın kolları kongresindeyiz. Sizlere söz veriyorum. Çok çalışacağız. Teşkilatımızı güçlendireceğiz. CHP Kadını aydın, güçlü ve özgürdür. Bu gün ülkemizin içinde bulunduğu ortamda biz kadınlara her yönden daha çok ihtiyaç vardır. Birlik içinde el ele başaracağımıza inanıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Sevil Büyükyazgan konuşmasının ardından divan başkan ve üyelerinin oluşması için verilen dilekçeyi üyelere oylattı. Divan başkanlığına oy birliği ile Ayşe Okkalıoğlu, Divan Başkan Yardımcılığına Server Goral ve Yazmanlığa Beşire Sunay Genç seçildi. Divanın oluşmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşında bulunuldu.

Divan Başkanı Ayşe Okkalıoğlu yapılan seçimin Akhisar CHP İlçe Örgütüne hayırlı olması temennisinde bulunarak, duygu ve düşüncelerini paylaşması için Manisa CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır’ı davet etti.

Manisa CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır yaptığı konuşmasında; “Ana kademeler kongrelerimiz kıran kırana geçiyor. Kadın kolları kongrelerimizin şenlik havasında geçmesini istiyoruz. Bu gün kötü bir haber aldım. İl yönetimimizden Necati Gülsuyu abimizin kalp krizi sonucunda vefat ettiğini öğrendim. Gerçekten çok üzgünüz. Başkanımız atamayla gelmiş olsa da seçim zamanında kendi imkanlarıyla çokça çalıştı. Atıyoruz ne yaparsa yapsın diyoruz. Özellikle ana kademedeki kadınların da kadın kollarına yardımcı olmasını istiyoruz. Erkekler delege yazılıyor ama kadınlar benim adamım olmazsa mantığıyla yazılmıyor. Biz bir avucuz el ele tutuşmamız lazım. Birlik olmazsa nasıl ülkeyi yöneteceğiz mantığı oluyor. İl çekişmeler yerine dışarıya yönelik çalışmalar yapalım. Kongremiz partimize hayırlı olsun.”dedi.

Kadın kolları üyelerinden Hayriye Hacet, Nevin Dağlı ve il yönetiminden gelen kadın kolları yöneticileri düşüncelerini paylaştı. Hayriye Hacet, kadınların il delegeliğine, yönetime girip girilmediğinin önemli olmadığını dile getirerek kendisinin partisini büyütmek için çalıştığını dile getirdi. Ana kademelerde dahi kadınların rol almasını dile getirdi. Eşinin sosyal medyada paylaşımlarından dolayı Cumhurbaşkanına hakaretten davalık olduğunu söylerken, “Ben bu partide mücadele veriyorsam, milletvekili, ilçe yönetici ya da ilçe başkanı olmak için mücadele vermiyorum. Ben bu partide AKP’ye direnmek için mücadele veriyorum.” Dedi. Hayriye Hacet konuşmasının ardından 29 Kasım’da yapılan Akhisar CHP İlçe Kongresinde kadın kotasına uyulmadığını dile getirerek eleştirilerde bulundu.
Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin eleştirilere ve iddialara anında cevap vererek, kotanın uygulandığını ve gerekli itirazların kongre zamanında yapılması gerektiğini dile getirdi. Eleştirilerin yersiz olduğunu dile getiren Şahin’e, Manisa il kadın kolları yöneticilerinin bazılarından tepki geldi. Yaşanan küçük çaplı tartışmalar sonucunda il yöneticileri Soma’da gerçekleşecek olan kadın kolları seçimine katılmak için partiden ayrıldı.

Tartışmaların ardından da ilçe kongresinde oy kullanımına geçildi. Akhisar CHP Kadın Kollarında bulunan 736 üyeden 82 Kişisi oy kullandı. Geçersiz oy çıkmazken, kullanılan oyların tamını alan Sevil Büyükyazgan tekrardan Akhisar CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi. 

Başkan; Sevil Büyükyazgan

İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Seyhan Aykul, Leman Çatılı, Ayşenur Oğuz, Suna Güldü, Nilüfer Ormanyaran, Zeliha Özdemir, Fatma Öztürk, Arzı Tükenmez, 

İlçe Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ünsal Sabriye Yaprak, Serun Atabay, Bilgi Kocaoğlu, Ayfer Kurtcebe, Hakime Kuru, Şehri Filiz Aslan, Münire Özcan, Sabahat Uyar