Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe teşkilatı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilmesinin 44.yıl dönümünde ilçe başkanı İsmail Şahin basın açıklaması düzenledi.

İlçe binasında yapılan basın açıklamasına ilçe başkanı İsmail Şahin’in yanı sıra meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve birçok partili katıldı.

Bundan 44 yıl önce bağımsız Türkiye diyerek, vatan onu parsel parsel satanlar değil, uğrundan dar ağacında can verenlerindir diyen üç genç Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan bu ülkenin bağımsızlığı için bu emperyal güce canlarını feda etmişlerdir. Türkiye adım adım emperyal gücün egomanyasına girmiştir. 12 Mart 12 Eylül Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemiştir. Ondan sonra Türkiye’de Cumhuriyet’in kazanımları, bankalar, borsa üretim araçlarının değerlerimizin hepsi emperyal gücün eline geçmiştir. Onun için o üç fidan bağımsız Türkiye demesinin anlamı kafamıza dank ediyor. 

Türkiye’de bombalar patlıyor ama borsa yükseliyor, çünkü borsa para babalarının elinde, yerli sermaye yok, bankaların yüzde 80’i onların eline geçti. Ne kadar gayri menkul aldıkları belli değil. İkili görüşmelerde Türkiye’yi nereye bağladıklarını biz bireyler bilmiyoruz. Suriye bataklığına bizi bu konuma sokan emperyal güce bağlılığımızdır. Ona baş kaldıramayışımızdır. Kore’de ne işimiz vardı, bin tane askerimizi emperyal gücün çıkarları adına yitirdik. Bugünde Suriye’de Irak’ta yaşanan Arap baharı dediğimiz olay, Sam amcanın çıkarlarını elde etmesi için biz kullanılıyoruz. 

CHP her seçimde ülkemizde yaşayan insanların egemenliğimiz için söylememize rağmen halkımıza ya anlatamadık yada anlamak istemediler. Bugün Türkiye elimizin altından gidiyor. Türkiye bölünüyor demiyorum. Bizim üretim araçlarımız kaynaklarımız ürettiklerimiz hepsi onların kucağında, biz sadece bankalara borç ödeyen insanlar olduk. Evet bir şeyler alıyoruz ama bedeli ağır oluyor. Türkiye bugün Ortadoğu bataklığının içinde yoksa bu kadar can yitirmezdik. Bugünün anlamını anlatabilmek için bunları söylemek mecburiyetindeyiz. 

Eğitim ne halde görüyoruz. Bir öğretim üyesi kalkıp diyor ki 'Okuma yazma bilmeyen, yada ilk kademe okulu okuyanlar bizim için en muteber insandır. Onlar saf ve temizdir.' Neden çünkü onları bir paket makarnaya kandırıyorlar. Ege kıyılarında eğitim almış insanların sayısı fazla olduğu için onların oyunu alamıyorlar.  Bundan 50-60 yıl önce de yine bu insanlar çıkarcıların oy deposu haline gelmişti. 1938 yıllarında Uçak yapmayı hedefleyen ve becerebilen bir ülke NATO'ya girdikten sonra hiç bir varlık gösteremedi. Çünkü teknoloji üretme refleksi ABD tarafından alındı. Bugün dünyada Türkiye'yi temsil markalaşmış bir ürünün olmaması da bunun apaçık ispatıdır. NATO Türkiye'nin ürettikleri için standartlara uymuyor maliyeti çok yüksek diyerek Türkiye'nin elini kolunu bağlıyor. Yapmaya yapmaya bugün onların pazarı haline geldik. Bunun için O fidanlar 6. filoya onun için karşı çıktılar. Bağımsız Türkiye uğruna canlarını feda ettiler. 

Özal iktidarını hatırlarsınız ilk icraatı da tütün ve sigara ithalatını serbest bırakmak. Bu kararı da bir gece yarısı geçirerek, 'muhalefete gol attım' dedi.  Oysa Özal'lar,  Menderes'ler kimin ve şimdiki diktatör bozuntusu kimin bayisi? Sam amcaların ve Pentagon'un bayisi. Bunların derdi Türkiye'nin tüm kazanımlarını oraya endekslemek. İşte Cumhuriyet Halk Partisi bunu söylemeye devam etmek mecburiyetinde devrimci ruhunu kaybetmemek mecburiyetindeyiz. Anlatacağız o gençlerin o darağacında ödedikleri bedelin hakkını vermek mecburiyetindeyiz. " dedi.

Basın açıklamasının ardından partililer Deniz Gezmiş ve arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.