Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Başkanlığı, Orhan İlker Caddesi üzerinde bulunan lokal binasında basın açıklaması yaparak Sivas Katliamı'nın 23.yılını andı.

CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Temmuz 1993' te Sivas'ta yalnızca aydınlar değil insanlık onuru ve vicdanı da katledilmiştir. 

TARİHİMİZE BİR KARA LEKE OLARAK DÜŞMÜŞTÜR.

Sivas Madımak Oteli'nde 35 canın yakılarak vahşice göz göre göre katledilmesi, devletin doğrudan kusuru ve sorumluluğudur. Sivas Katliamı, tarihimizin en acı, en karanlık süreçlerinden biridir ve hala ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Bu katliamlar, çağdaşlığa, uygarlaşmaya, Atatürk devrimlerine, laik cumhuriyet kazanımlarına bir başkaldırıdır. 

Aradan 23 yıl. geçmiş olmasına rağmen olayı asıl planlayanlar, katiller, kollayanlar, gerçek yüzleri ile ortaya çıkartılmalıdır. Maraş aydınlatılmadığı için Sivas yaşanmıştır. Sivas aydınlatılmadığı için bir çok faili meçhuller yaşandı ve yaşanmaktadır. Sivas katliamında yaşamını  yitiren 35 canımızın anısı ve acısı hala yüreklerimizdedir. Ancak herşeye rağmen katliamların değil, insanca yaşamın, nefretin değil, hoşgörünün, insanlık adına utancın değil kıvancın hakim olduğu laik demokratik ve çağdaş bir Türkiye'yi inşa edene kadar yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Sivas katliamında yaşamını yitiren bütün canları saygıyla, hasretle ve rahmetle anıyor. Katlıamı, onları koruyanları nefretle lanetliyoruz. "unutmadık, unutmayacağız" dedi.
(BG)