Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Teşkilatı Başkanlığının organize ettiği 94.yıl kutlama etkinlikleri Birlik ve Dayanışma gecesi programını Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salonda yaptı. Birlik gecesine CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu, İl Başkanı Halil Tokul, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

FETÖ Örgütünün tüm siyasi partilerine sızdığını ama bir tek AK Parti’ye sızmadığını iddia eden CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, “FETÖ’nün siyasi ayağı Asya Bank’ın kurdelesini kesen çekilen o fotoğrafta ne istedin de vermeyen baş FETÖ’cüdür” dedi. Bir ülkede devletçilik yok edildiği zaman 1950’den buyana adım adım ülkede Cumhuriyet’in kazandıkları tüm devlet ve iktisadi kuruluşların bütün emperyalistlerin eline teslim edildiğini ifade eden İlçe Başkanı Şahin bundan dolayı da bugün üreticinin inlediğini, fabrikada çalışan işçilerin sendikalaşamadığını belirtti.

Akhisar’da CHP’nin yerel yönetimi çok özlediğini ifade ederek sözlerine başlayan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, son referandumda çıkan Hayır oyunun da bunu çok açık gösterdiğini ifade ederek “Akhisar’daki büyük potansiyeli bu dayanışma ruhunu ve bu coşkuyu, sevgiyi, saygıyı ve bu bir arada durabilme gücümüzü kesinlikle yerel seçimlerde sandığa yansıtmamız gerekiyor. Bunu kesinlikle başarmalıyız, Akhisar buna hazır” dedi. Bir türlü bitirilemeyen, zararını bile açıklayamadıkları ne zaman biteceği dahi henüz belli olmayan Sabuncubeli Tünelinde ışık gördü töreni yapıldığını ifade eden Biçer, “Bir Başbakan bu kadar ciddiyetsiz, bu kadar lakayt vatandaşı, kamuyu ve devletin malını mülkünü bu kadar pervasızca kullanan bir Başbakan olabilir mi? Bunu sormak istiyorum size Manisa bunu görmüyor mu? 2 gün önce de Tarım Bakanı geldi buraya Fakıbaba, onun ziyareti tam bir fiyasko üzüm fiyatları ile ilgili efendim müjde vermeye geldi. Soruyorum dostlarım bir müjde duyan var mı? Müjde olarak algılayan var mı içinizde? Tarım Bakanı söyleye söyleye ne söyledi biliyor musunuz? Üzümün üstüne bir bardak soğuk üzüm suyu için dedi sevgili dostlar. Üzümcüye vere vere bu müjdeyi verdi. Bu vatandaş bunları görüyor ve değerlendiriyor” dedi.

Ülke siyaseti, Anayasa, özgürlükler, sendika alanları, yargı bağımsızlığının zor bir sıkıntılı dönemden geçtiğini ifade eden CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, “henüz 17-25 Aralık sürecinde yüzyılın en büyük soygununun ortaya çıktığı tarihe kadar kader ortaklığı yaptığı FETÖ Örgütü ile kol kola ve koyun koyuna gezerken hiçbir şey olmadığı gibi şimdi de 15 Temmuz darbe bahanesi ile bu memleketin insan haklarını, demokrasisini her türlü haklarımızı OHAL adı altında pençelemeye çalışıyorlar. Yüzlerine geçirdikleri ileri demokrasi maskesi adı altında tüm özgürlüklerimizi, laikliğimizi aşındırmaya çalışıyorlar. FETÖ bahanesiyle, Milli Eğitimde, orduda, yargıda, sendikalarda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kıyım yaşatıyorlar. Daha düne kadar birlikte olan bankalar açan kurdeleler kesen talimatlarla sendikalar kuran bu ülkeyi bambaşka bir kırılmaya doğru sürükleniyor. Bugün ülkemizde ulus devletin, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine ayrı başka bir anlayışı yörüngeye sokma arayışları ve gayretleri vardır” dedi.

Bugün Akhisar İlçesinin bir moral aktivitesinde birlikte olduklarını ifade eden CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “16 Nisan’da günü birilerinin geçen sene 15 Temmuz’da yaptığı bir askeri darbeye halk tarafından geri püskürtülen ama o kullanılarak hemen 20 Temmuz’da bir sivil darbeye dönüştürülen ve bizim kontrollü darbe dediğimiz. Yani tiyatro falan değil, Fethullaçıların bal gibi darbesiydi ama öngörülen, önlenmeyen ve sonuçlarından yararlanılan 15 Temmuz darbesine karşı ardından geçmişte başkanlık deyince eleştiri yapmayı bırakın hakaret etmeyi bırakın bir küfür eden genel başkana Devlet Bahçeli’ye nasıl bir sihirli değnek dokunduysa, nasıl bir mahkumiyet, nasıl bir mecburiyet alındılarsa Türkiye’nin karşısına getirilen bir rejim değişikliği denemesini 16 Nisan günü hep beraber yaşadık. 16 Nisan’a giderken basit bir matematik yaptılar, AKP ve MHP’nin oyları 65, kamuoyu araştırmalarına göre 70, her birliktelikten bir sinerji doğar 75’lerle biz bu rejim değişikliğini gerçekleştiririz dediler. Birinin diktatörlük hevesi, birinin kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran bütün güçleri elinden toplayarak Atatürk’ün kendine talep etmediği kurucusu olduğu partinin Atatürk’e teklif etmediği yetkileri isteyen kişinin hevesi ne yerine gelmiştir ne de geriye dönmüştür. Kursağında kalmıştır, bütünlemeye kalmıştır ” ifadelerine yer verdi.

Tarihin en çok katılımlı, en uzun mesafeli ve en uzun süreli siyasi yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade eden Özel, “432 kilometre yol gittik, arkamızda bir tane pet şişe bırakmadık. Kitlenin çevreye duyarlılığından ve kitlenin bunları nasıl kullanmak istediğinin farkında olduğundan. Gencecik kızlarımıza 1 metreden küfür ettiler, 90 yaşındaki bastonlu amcaya çelme taktılar, genel başkana hepimiz hakaret yağdırdılar 25 gün 432 kilometre sadece alkış yaptık, sadece halk, hukuk ve adalet dedik. Ve bir daha soramaz hale geldiler, bunlar bir araya gelir mi? Geride pet şişe bırakmadık ama biz yola çıktığımızda yanımızda olması beklenen bazı kurumların başkanları ve bazıları yanımızda değildi. Kusura bakmasınlar biz onları 32 kilometrenin sonunda bazı partileri, bazı siyasileri ve bazı kurum başkanlarını da siyasi mefta olarak 432 kilometre geride bıraktık, yolları açık olsun” dedi.

Geçen hafta içerisinde Akhisar İlçe Teşkilatında CHP’ye yüklenen MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’ın sözlerine de yanıt veren Özel şu ifadelere yer verdi, “geçen hafta içerisinde Akhisar’a gelip bi grup başkan vekili sıfatı ile Cumhuriyet Halk Partisine dil uzatanları da duydum. Erkan Akçay, sen saraya heveslenirken bu insanlar Cumhuriyet için, Atatürk için, özgürlükler için kendilerini parçalıyorlar. Seni Cumhuriyet Halk Partisine söz söylemekten men ederim. Bunu böyle bilesin” diye yanıt verdi.

(BG-ED)