CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ve CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ile partililer bugün saat 14.00’de Milli Egemenlik Meydanı, Atatürk anıtına çelenk sunma merasimi yaptı.
 
CHP’li üyelerinde de ilgi gösterdiği çelenk sunma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken İlçe Başkanı İsmail Şahin günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. Şahin yaptığı konuşmada;  “partimizin 93.yılını kutluyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuranlar bu devletin kurucu üyeleridir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları bu partiyi kurmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki; benim en büyük iki eserimden birisi Cumhuriyet, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi.
 
BU ÜLKENİN CHP’YE HER ZAMAN İHTİYACI VARDIR
 
Değerli dostlar; Sayın Cumhuriyet Halk Partililer biz kurucu üyelerin partisine, Cumhuriyet’e ilkelerine ve bu ülkenin var olduğu sürece sahip çıkacağız. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zaman ihtiyacı vardır. Hiçbir zaman şunu unutmayacağız, 1922 ve 1919 yılının şartları her zaman Türkiye’de yaşanmak üzere, belki de aynı şartları yaşamak üzereyiz. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerine ve devrimlerine laikliğe, Cumhuriyetçiliğe, devletçiliğe sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bizler bu ülkenin temel taşlarıyız, asla ve asla ne irticaya ne emperyalist güçlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Çünkü bu ülkeyi biz kanla, alınteri ile kurduk. Milyonlarca şehit verdik, bu topraklar bizim kanlarımızla sulanmıştır. Onun için bu anlayışla bu düşünceyle Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
(BG)