Akhisarpress.com - Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Dayıoğlu Kasabı Muhtarın Yerinde merkez, belde ve köy muhtarlarına yönelik “Büyükşehir Yasası” konulu yemekli toplantı gerçekleştirildi.

Akhisar’dan toplam 86 muhtarın katıldığı yemekli toplantıya, Manisa CHP Milletvekili Hasan Ören ve Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel konuşma yaptı.

Manisa CHP İl başkanı Cahit Kaplan ve Akhisar CHP ilçe başkanı Vehbi Bakırlıoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından söz alan Manisa CHP Milletvekili Hasan Ören; “Hiçbir siyasi düşünceye sırtınızı dayamadan, belki de Türkiye’deki en demokratik seçimi yapan değerli muhtar arkadaşlarım. Eğer ülkede demokrasi varsa, bizlerde demokrasiye inanıyorsak, Türkiye’deki bütün değişik fikirlerin Türkiye’nin zenginliği olduğuna inanmamız gerekir. Bunun güzelliği de farklı düşünceler içinde olunmasıdır. Bu ülkeye bir şey olursa hepimiz aynı geminin içindeyiz. Direksiyonda kimin olduğu önemli değil. Bugün AK parti vardır, yarın MHP olur veya CHP olur ama o direksiyondaki hata yaptığı an hepimiz batacağız. Muhtar arkadaşlarımızın eline olan güç her siyasetin muhtaç olduğu güçtür. Hangi siyasi parti sizi çağırırsa çağırsın gidin ve bu gücü iyi kullanın.” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel tarafından “Büyükşehirler Yasası, Bütün Şehirler Ne Olacak” başlıklı slayt gösterisi ile muhtarlara Büyükşehir yasası hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Özel konuşmasında; “Büyükşehir yasasını çıkarırken köylüye sormadılar, muhtarlara sormadılar, mahalleye, beldeye ve köylere sormadılar. AK parti milletvekili arkadaşlarımıza sorduk, onlarda bizlere sormadılar dediler. Bu yasayı baştan sona isteyen ve onaylayan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. 6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi kurulması ile ilgili yasa 8 Ekim 2012 tarihinde TBMM’ye sunuldu. 11 Kasım 2012 tarihinde TBMM’de kabul edildi. 5 Ekim 2012 tarihinde Cumhurbaşkanınca onaylandı. Yetkililer İçişleri Bakanlığı yada başka bir kurum tarafından mülki sınırların mahalli hizmetler için uygun olup olmadığı konusunda bir çalışma yapılmadığını belirtiler. Düzenlemeye dayanak olarak sunulan bilimsel ya da resmi açıklama yok. İçişleri komisyonu gerekçesiz olarak ağır zaman baskısı altında çalıştırıldı. İktidar partisi temsilcileri açıklama, savunma ve tartışmadan kaçındı.” Dedi.