Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında toplanacak olan meclisin katip üyeliklerini Cem Doğan ve Caner Yılmaz yapacak. Meclise Zafer Aşkın’ın grup başkanlığını yaptığı AK Parti 13 üye, Aydın Coşkun’un grup başkanlığı yaptığı CHP 10 üye ve Halil Aktaş’ın grup başkanlığında MHP ise 8 üye ile katılması bekleniyor.

Ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci gündem maddesinde Akhisar Belediyesi 2017 mali yılı gelir-gider bütçesi yer alırken ikinci gündem maddesinde ise 2017 mali yılı gelir tarifesinin yer alacağı bildirildi.

Gündemin üçüncü maddesinde ise isim verilmesi ile ilgili ihtisas komisyonlarının kararları yer alacak. Üçüncü gündem maddesince Plan Bütçe, Kanun Nizam, İmar ve Sağlık komisyonlarının raporu doğrultusunda ilk olarak belediye eski meclis üyesi ve Süleymanlı Belediyesi eski belediye başkanı rahmet Hasan Paşalı’nın isminin Süleymanlı eski Belediye hizmet binası önündeki alana verilmesi, 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimi ile ilgili olarak Şehitlerin isimlerinin yaşatılması için komisyon kurularak uygun bir yere anıt yapılarak isim verilmesi ve yine darbe girişiminde şehit olan Ast Subay Ömer Halisdemir’in uygu bir yere isim verilmesi ile ilgili önerge kabul edildi. Son önergede ise İmar komisyonunda, Akhisar’da uygun bir alan bulunarak gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılarak, meydan ve anıt yapılması hususundaki önergeler imar komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile kabul edilmiş ve komisyon raporunun meclise onanmasına karar verildiği bildirildi.

Gündemin dördüncü maddesinde ise Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyete 2 asil ve 2 yedek üye seçimi yapılırken son gündem maddesinde ise imar evrakları yer alıyor.