Akhisar Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği, Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümet i başbakanı Prf. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın vefatının 3. Yılını, düzenlediği basın açıklamasıyla andı.

Açıklama, Temsilcilik başkanı Metin TOKTAŞ tarafından yapıldı.

“ Bir çiçekle bahar mı gelir? Sözlerine O, “ Her bahar bir çiçekle başlar ” diyerek cevap vermişti. Bir çiçek olarak baharın başlangıcıydı O. Vefatıyla başka bir baharın habercisi oldu. Erbakan hocamız, 20. Yüzyılın çağlara ve iklimlere seslenen lideri olmuştur. Sahip olduğu mütevaziliği, sabrı, mücadele azmi, keskin zekası ve sarsılmaz inancıyla, hayatı boyunca ve vefatından sonra da bıraktığı eserler ve yazdıklarıyla da geleceğimize ışık olmuştur. Önce Ahlak ve Maneviyat “ demiştir hocamız. “Bir Milletin asıl gücü ne parasıdır, ne tankıdır ne topudur. Asıl gücü imanıdır, inançlı evlatlarıdır.” demiştir. Halka rağmen batıcılık adına yapılanlardan, köşelerine pusturulmuş Anadolu insanına umut olmuş, Ahlak,inanç,eylem,bilim, siyaset, sanayii ve savunma alanlarında geleceğe örnek olacak fikirler ve eylemlere, silinmez imzasını atmıştır Umutları törpülenmiş, ”bir toplu iğne bile yapamayız.”teslimiyetine büründürülmüş Anadolu insanına ”Ağır Sanayii Hamlesi ” yle umut olmuştur.
Bugün bir dev olan ASELSAN’ ı, milletimize kazandırmış, yerli otomobil “DEVRİM” in fikir babalığını yapmış, TUSAŞ, TÜMOSAN, TEMSAN, DESİYAB gibi ikisadi,ekonomik ve Sınai hamleleri, kararlılıkla gerçekleştirmiştir.

Çözümsüzlüğün içinden, çözüm üreten bir lider olmuş, ” İman varsa imkan vardır.” demiştir hocamız. Şahıslarla değil, Sistemle mücadele eden, ömrünü İslam birliğine adayan hocamıza şükran ve vefa borcumuzu, O’nun yolundan sapmadan ve azimle yürüyerek ödeyeceğimizi ifade ediyor, Ruhu şad olsun diyoruz” dedi.