Akhisar’da AK Parti’nin kongresine 2 gün kala Huzeyfe Altunkaynak 3. Olarak adaylığını açıkladı.

Altunkaynak, Hale Pastanesinde basın mensuplarına yaptığı açıklama ile aday olduğunu Akhisarlılara duyurdu. 5 kişilik bir grup ile yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde bazı sebeplerden dolayı yanlış anlaşılmaların olduğunu ifade eden Altunkaynak, gençlerinde aktif siyasette yer alması gerektiğini ifade etti.

Altunkaynak konuşmasında; “Değerli Akhisarlılar basın mensuplarımızın huzurunda Adalet ve Kalkınma Partisinden ilçe başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Özellikle buradan şunu belirtmek istiyorum. Akhisarlıların AK Parti adına ve diğer partilerde yapılan seçimlerde şudur ki adaylarımız belirlenir ve bu adaylar yapılan seçimlerin adaletli demokratik seçimler sonucunda karara bağlanır. Bu kararlar neticesinde sonuçlandığı bir başkanı kendisine uygun görmelidir. Türkiye Cumhuriyetimizin şuan ki başbakanımız sayın Davutoğlu, ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemiş olduğu renklerimiz zevklerimiz dediği, Türkiye konseptinde renklerin zenginliklerimiz olduğu bir ortamda AK Parti bugün 11 yıllık iktidarını sürdürmektedir. Memnun olanlarda olmayanlarda olabilir. Yüzde yüz memnuniyet sonuç olarak olmayabilir. 11 yıllık mesafede yaklaşık benim tahminlerim ciddi mesafeler alınmıştır. 

Çok adaylı bir AK Parti kongresinin olmasını gönülden isteyenlerdenim. Akhisar’da yapılacak olan kongrede en az 15 veya 10 aday olmalıydı. Çünkü rekabetin olduğu yerde hizmette olacaktır. Sadece AK Parti’de bir aday şu aday denmemeli onu kabul etmiyorum. Kendi adıma söylüyorum tasvip etmiyorum. Eğer bugün AK Parti yüzde 45’leri aşan bir oy alıyorsa, vatandaşlarımız çalışan ve üreten bir AK Parti görüyor. 

Bugün Akhisar’da gençlerin, esnafların, eğitimli insanların kendileri adına partileri ne olursa olsun AK Parti, CHP, MHP ve diğer ismini söylemediğim partiler olabilir siyasete katılmalılar. Özellikle gençler büyüklerimizin yanında olmalılar. Büyüklerimizde yanlarında olan gençlerin bir gün o masaların gençlere bırakılacağından emin olmalılar. Demokratik olmak demek seçimin sonucunu kabul etmek demektir. Demokratikliğin dışında başka da bir şeyi kendi adıma kabul etmiyorum. 

Daha önceden bir türlü denkleştiremediğimiz açıklamayı bugün yapıyoruz. Biz görmüş olduğunuz fotoğraftaki gibi değiliz. AK Parti geniş bir yelpazeye sahiptir.”diye konuştu.