AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatına üye 40 kişi toplu şekilde istifa ettiklerini basın açıklaması yaparak kamuoyuna duyurdu. 17 Aralık süreci sonrası Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın sert üslubu, takınmış olduğu tavır ve davranışları bahane eden 40 kişilik grup adına konuşan Akhisar AK Parti üyesi Eser Zafer istifa ettiklerini açıkladı.

AK Parti Akhisar üyesi Eser Zafer yaptığı basın açıklamasında; “Severek üye olduğumuz, kurduğumuz ve beraber yürüdüğümüz partimizin bayrağını daha yukarılara taşımanın mücadelesini hep beraber verdik.

Türkiye’de her kesimi kucakladığını düşündüğümüz Adalet ve Kalkınma Partisinin gezi olaylarıyla başlayan ve 17 Aralık soruşturmasıyla devam eden Sayın Başbakan’ımızın kullanmış olduğu sert üslubu, takınmış olduğu tavır ve davranışı bizleri derinden yaralamıştır.

Basında çıkan yolsuzluk iddialarının aydınlatılması gerekirken adalet ve emniyet mensupları üzerindeki baskı oluşturulması yolsuzlukların üzerine gidilmemesi, toplumun kutuplaştırılması ve kamplara bölünmesi bizleri endişeye sevk etmektedir.

Ayrıca 11 yıldır elde edilen demokratik kazanımlardan hızla uzaklaşılması ve son olarak da Milli iradeye kumpas kurup darbe yapma girişiminde bulunan güruhun yapılan özel düzenlemelerle serbest bırakılmasına vesile olunması sonucunda tahliye olanlardan bazılarının yapmış oldukları haddi aşan açıklamalar partimize olan sevgi ve inancımızı bitirmiş durumdadır.

Bugüne kadar bu dilin ve davranışların sonlandırılması sabırla bektenmiş ve olayların sükunete kavuşması temenni edilmiştir. Ancak olayların daha da içinden çıkılmaz hale gelmesi ve vicdanları yaralayan durumların ortaya çıkması nedeniyle büyük ümitlerle üyesi olduğumuz Adalet ve Kalkınma Partisinden istifa ettiğimizi duyurmak isteriz” dedi.

İstifa süreci sonrası herhangi bir partiye geçiş yapmayacaklarını belirten Zafer bu sürecin sonrasında herkes dilediği siyasi görüşün içerisinde olabileceğinin altını çizdi.