Akhisar AK Parti İlçe Teşkilatı 7 Haziran'da yapılacak olan seçim öncesi araç konvoyu yapmayacaklarını açıkladı.

Çevreyi kirletmemek ve Vatandaşları rahatsız etmemek adına böyle bir karar aldıklarını ifade eden Akhisar Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, bu kararı Türkiye'de ilk olarak Akhisar Ak Parti'nin aldığını ifade etti. 

Başkan Şenyiğit araç konvoyu yapmama nedenlerini şu şekilde açıkladı. 

"Biz Ak Parti Akhisar İlçe Teşkilatı  olarak 2015 seçim propaganda döneminde meclis de grubu olan siyasi partilerle birlikte aldığımız ortak karar ile çevreye duyarlı ve insan esaslı politikalar ile hareket ettik. Seçim döneminin başından beri çevreye zarar veren bayraklı propaganda,basılı broşür ve ayaklı bilboardları minimum seviyede kullanarak çevreyi korumak adına üstümüze düşeni yaptık.Ama bunun ile de yetinmiyoruz şimdi Akhisar da bir ilke imza atıyoruz . Herkesin malumu olduğu üzere Ak Parti miting ve konvoyları ile lider partidir. Ancak bir süredir sahada yaptığımız incelemelerde vatandaşlarımızın en çok araç konvoylarından şikayetçi olduğunu gördük. Biz halkımızın sesine kulak veren bir parti olduğumuz için vakit ve nakit kaybına sebep olan çevreye gürültü ve zararlı gaz salınımını hat safhada arttıran ve şehrin trafiğini olumsuz yönde etkileyen araç konvoyu yapma hakkımızdan  Akhisar  halkımızın yararına gönüllü olarak feragat ediyoruz. Çünkü biz gelecek nesillerimize yaşanabilir ve yaşayan bir çevre bırakmak istiyoruz.

 Bu fikrimizi mecliste grubu olan siyasi partilere aktardığımızda ve yaşadığımız çevre ile ilgili hassasiyetlerimizi anlattığımızda kendileri bizimle aynı hassasiyetleri paylaşmadıklarını  ve aynı fikirde olmadıklarını belirterek çevreye bu denli zararlı olan bu etkinliği gerçekleştireceklerini bildirdiler. 

Yukarıda söz ettiğimiz nedenlerden dolayı Ak Parti Akhisar İlçe Teşkilatı 2015 seçim döneminde araç konvoyu düzenlemeyecektir. İlçe seçim kurulunun aldığı karar doğrultusunda bize gösterilen güzergahta 06.06.2015 cumartesi günü sabah saat 11:00 da Misak-I Milli İlkokulu bahçesinden başlayan  Yeni  Türkiye Yolunda Milli İrade Yürüyüşümüz gerçekleşecektir. Tüm halkımız davetlidir.Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz." Açıklamasını yaptı.