Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay seçim sonrası Akhisar ilçe teşkilatını ziyaret ederek, bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Partililer ile bir araya gelen Milletvekili Erkan Akçay’ı İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Uğurlu ve Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri karşıladı.

7 Haziran gelen seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinin Genel’de istediği hedefe ulaşamadığını ancak oylarını yükselttiğini söyleyen Akçay, bu seçimin başarısız geçmediğini ifade etti.

Akçay konuşmasında, “Seçimin ardından kesin sonuçları aldık, öncelikle bu sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Çok önemli olan bu seçim sürecinden sonra Türkiye adeta bir uçurumun kenarından dönmüştür. Türkiye genelinde ve Manisa bölgesinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak her ne kadar oylarımızı artırmış olsakta rağmen beklediğimiz sonucu alamadık. Ancak biz her türlü olumsuzluklara rağmen, devlet imkanlarının acımasızca kullanılmasına, her türlü adaletsizliğe ve yolsuzluğa rağmen kıt imkanlarla yürüttüğümüz seçim çalışmalarında hem milletvekili sayımızı artırmayı hem de oy oranımızı artırmayı başardık. Bu seçimlerin kaybedeni iktidar partisi olmuştur ve iktidardan düşmüştür. Ana muhalefet partisi olan CHP ise yerine saymış ve bundan önceki genel seçimlerde ki oy oranını korumuştur. HDP’de barajı aşarak meclise ciddi sayıda milletvekili çıkarmıştır.” Dedi.

PARLEMENTER SİSTEM BEKLEME ODASINDAN ÇIKTI

Seçim sonucunun parlementer sistem üzerindeki etkisini ifade eden Milletvekili Akçay, “Milletimiz 7 Haziran da önümüze bir tablo koymuştur, bütün siyasi partilerde bu tabloya göre hareket etmek zorundandır. Seçim sonucunun ortaya çıkardığı en önemli gerçek, parlementer sistemin bekleme odasından çıkmasıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarında parlementer sistemi bekleme odasına aldık demişti. Ancak seçim sonucu parlementer sistemin bekleme odasından çıktığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bekleme odasına alındığını göstermiştir.  Cumhurbaşkanı’nın Deniz Baykal ile görüşmesi de onun bekleme odasından çıkma çabalarını göstermektedir. Ayrıca ben şahsım olarak bu görüşmeyi doğru bulmadığımı ve yadırgadığımı belirtmek istiyorum. Türkiye kurallarına ve hukuka göre yönetilmiyordu. Bizim en büyük şikayetimiz buydu. Bu seçimde de millet bunu gördü, ve mesajını sandıkta verdi. Ak Parti’nin elinden tek başına Hükmetme iradesini elinden aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal görüşmesini yadırgamamın sebebi de bu ülke kurum ve kuralları ile yönetilecek ise burada Baykal’ın işin ne. En yaşlı meclis üyesi olması nedeni ile geçici süre meclise başkanlık edecek. Bunun içinde Cumhurbaşkanı ile değil, mevcut Meclis Başkanı ile görüşür gerekli dedektifleri kendisinden alır. ” diyerek tepkisini ifade etti.  

AKHİSAR’A TEŞEKKÜR

Seçim çalışmalarında Akhisar’ın başarısız olmadığını belirten Akçay, “Bütün ülkede olduğu gibi Akhisar’da da oylarımız %15’ten, %21.6’ya çıkmıştır. Bu da ilçe teşkilatımızın ve partililerimizin seçim boyunca canla başla çalıştıklarını göstermektedir. Bu sonuç kesinlikle başarısız bir sonuç değil aksine diğer partilerin durumuna baktığımızda takdir edilecek bir sonuçtur. Sadece hedefimize ulaşamadık, bizi üzen tarafta bu olmuştur. Ancak benim bu ziyaretimin asıl amacı sizlere tebrik ve teşekkür etmek” Dedi.

CUMHURBAŞKANINA UYARI!

Akhisar ilçe teşkilatında partililere seslenen Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyarıda bulunduğunu söyledi. Akçay, “Bu seçim ile beraber toplumsal onarım için umutlar daha fazla artmıştır. Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı inerken Millette adeta nefesini tutmuş ve çarpışma anını bekliyordu. 7 Haziran da bu kamyon kurtarma rampasına geldi. Şimdi bu kamyonu tamir etmek ve sistemini tekrar devreye sokmamız gerekmektir. Ancak biz Türkiye’nin işlemeyen kurum ve kurumlarını işleteceğiz dediğimizde Cumhurbaşkanı ısrarla olmaz diyor. Ben de buradan kendisine bir uyarıda bulunuyorum Her şeye maydanoz olmasın.  3-4 gündür Kimse Cumhurbaşkanını görmüyor ve sesini duymuyor. Millete bir huzur geldi. Alışılmış Cumhurbaşkanı olmayacağım diye bağırıyordu. Ama O da herkes gibi alışılmış Cumhurbaşkanı olacak. Millet ona bu mesajı verdi.” Şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİM DOĞRU BİR KARAR DEĞİL

Basın mensuplarının koalisyon sorularını da yanıtsız bırakmayan Akçay, “Ben Partimde sadece bir milletvekiliyim, koalisyon için sadece tahminde bulunabilirim. Bunun için partimizin yetkili mercileri mutlaka düşünüyor ve planlamalarını yapıyorlardır. Ancak şunu söyleyebilirim ki erken seçim doğru bir karar değildir. Milletimizin iradesini saygı gösterip bu ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir Milliyetçi Hareket Partisinin de ülke çıkarları için alınan her kararın arkasında duracağını söyleyebilirim.” Dedi.

RASYONEL OLANI VAR, GERÇEKÇİ OLANI VAR

Basın mensuplarının AK Parti ile CHP’nin yada AK Parti ile MHP’nin koalisyonundan ziyade kamuoyunda CHP ile MHP’nin koalisyon yapıp HDP’nin dışarıdan destek vermesine yönelik yapılan yorumlara yönelik fikri sorulan Erkan Akçay; “Seçenekleri bol bir durum var. Rasyonel olanı var, gerçekçi olanı var ilerleyen günlerde ne olacağını göreceğiz.” Dedi.

ARMUTLA ELMAYI KARIŞTIRMAYALIM

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde MHP’nin Manisa genelindeki başarısının 7 Haziran 2015 Genel seçimlerde koruyamadığını ve 17 ilçenin hiç birinde birinci olamadığı konusundaki düşünceleri sorulan Akçay; “Her seçimin karakteri farklıdır. Yerel seçimin farklıdır, genel seçimin farklıdır. Genel seçimde 20 den fazla siyasi parti var. Yerel seçim de siyasi parti az. Belediye Başkanlığı adaylarına en fazla 2-3 adayda öbekleşme oluyor. Oylar belli yerlerde kümelenmeler oluyor. Ama genel seçimlerde kümelenmeler olmuyor. Herkes kendi siyasi partilerine oy veriyor. Yani elma ile armudu karşılaştırmak gibi oluyor. Kategorileri ayrı” Dedi.