AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisar’daki ziyaretleri kapsamında Akhisar Genç İş Adamları Derneği’ni (AKGİAD) ziyaret etti. 

Kendisini AKGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kalın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aslan, Burçin Karakuş ve Mert Başaran karşıladı. 

AKGİAD Başkanı Özkan Kalın “Cumhuriyet döneminde şuana kadar en fazla kredinin verildiği bir dönemdeyiz. Bizler esnaf olarak bundan çok memnunuz. Tabi ki bazı önerilerimizde bunun yanında olacak. Bir taksiyle yolculuk yapmakla bir otobüsle yolculuk yapmak arasındaki farkla ben bunu örneklendiriyorum. Ticarette oda ve borsalara büyük görev düşüyor onların bizim gibi işletmeleri eğitmesi ve bilgilendirmesi gerekiyor. İşveren olduğumuz için SGK primlerinin biraz yüksek olduğunu düşünüyoruz. Hepimizin yanında ustalar kalfalar var onların eğitilmesi gerekiyor. Halk eğitim merkezleri çalışıyor. Ama 40 yıllık ustamızı halk eğitim merkezine götürüp sıraya oturtmak zor. Eğitimcilerin işyerlerinde eğitim vermesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Manisa’da AK Parti Milletvekili yaş ortalamasına baktığımızda 54 olarak görünüyor. Manisa’mızda milletvekilliği konusunda gençlere ve bayanlara öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Referandum sonrası bizim düşüncemiz ticarette uğraştığımız için ekonominin daha iyi devam etmesini istiyoruz. Referandum sonrası Türkiye’de doğabilecek kutuplaşma için bizim gibi dernek ve odalara bazı toplantı ve konferanslar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Burada ayrıştırmaya gidilmemeli hayırcı-evetçi olmaması gerekiyor. 

Genç İş Adamları Derneği olarak sinerji kattığımız Akhisar’a İz Bırak kampanyasında yer alıyoruz. Akhisar’da inşaatı devam eden Üniversitemiz için çalışmaları yürütüyoruz. AKGİAD olarak üniversiteye katkı için bir dergi hazırlığı yapıyoruz.” 

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit; “16 Nisan’da halk oylaması olacak bu ne genel seçim, nede yerel seçim değil. Hükümet kurulamama sıkıntılarının olmaması, bu sistemin ortadan kaldırılmasına sebep olacaktır. Zamanında büyüklerimizin yaşadığı sıkıntıları çocuklarımız yaşamaması için böyle bir Cumhurbaşkanlığı sistemini partimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi gündeme getirdi. Meclisten onaylandı, şimdi vatandaşa sorulacak vatandaşın cevabı ne çıkarsa başımızın üstünde yeri vardır.” Dedi.

Yaptığımız seçim çalışmaları sırasında burada olmak istedik diyen AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur; “Başkanımızın Sigorta primleri ve diğer talepleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte daha da yapılmaya devam edecek. Ben Genç İş Adamları Derneği’nin özellik üniversite projesinde yer aldıkları için tebrik ediyorum. Sivil Toplum Örgütlerinde çok sık rastlamadığımız bir konuda yer alıyorlar. Genç arkadaşlarımızın siyasette her zaman aktif olmaları gerektiğini ifade ediyoruz. Bizimde istediğimiz anayasa paketi inşallah geçtikten sonra 18 yaşında seçilme hakkının verilmesidir. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisinin yalan beyanları genç arkadaşlarımızı üzmektedir. Biz ülkemizin gençlerimizden faydalanmasını istiyoruz. Bizim 18 ile 25 yaş arası nüfusumuz 8 milyon. Neredeyse Avrupa’daki birçok devletten daha fazla. Biz gençlerimizin toplumun her yerinde olmasını istiyoruz. Gençliğin sinerjisinin yansıtılmasını istiyoruz. Gençliğe tepeden bakanlara gençlik bu işten anlamaz diyenlere bu gençler her zaman cevabını verdi. Kurtuluş savaşında Çanakkale harbinde birçok gencimiz şehit düştü. Yine 15 Temmuz Darbe girişiminde 8 tane arkadaşımız 18 yaşından küçük şehit oldu. Biz gençliğe güveniyoruz. Bizim ülkemizde doğalgaz petrol yok genç nüfusumuz var. Halk oylaması sürecinde desteğinizi talep ediyoruz.” Dedi.

Ziyarette Baybatur’a Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve partililer eşlik etti.