Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akhisar İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80.yılında anmak için “Vatan Şairimizin izinde Asımın nesli Milli Ruh Konulu” program ile siyaset bilimci, siyasi iletişim uzmanı Ozan Erdem’i konuk etti.

Akhisar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Kadın Kolları İlçe Başkanı Arzu Kokaz, Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Karaoğlu, partililer ve bir çok Akhisarlılar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kur’an Tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasının Akhisar AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Karaoğlu yaptı; Karaoğlu yaptığı konuşmada “gerek 15 Temmuz’da gerek Çanakkale’de ve gerek kurtuluş savaşındaki bizleri kurtaran milleti selamete erdiren o ruh bu meydanlarda vardı ve hep birlikte bu ruhu gördük” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanlığı tarafından dün gece atanan ve ilk ziyaretini Akhisar’a yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli; “gençlik kolları programlarına farkı bir bakış açısı ile bakıyoruz. Ben siyasete 23lü yaşlarda AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Üyesi olarak Murat Baybatur ile beraber başladım. 2005-2008 yılları arasında gençlik kolları başkanlığını yaptım, il başkan yardımcılığı, merkez ilçe başkanlığı ardından Başbakanımızın elinden sonra mazbatamızı da aldık ve sizlerin karşısına geçtik. Allah muvaffak eylesin, Manisa’mıza ve Akhisar’ımıza en güzel şekilde başarılı çalışmalar yaparız. 

Özellikle 2016 yılı çok zorlu geçti, gerçekten 15 Temmuz darbesi, bir kere daha Çanakkale ruhu canlandırıldı ve millet olmanın göstergesi hepimiz birer Ömer Halis Demir gibi ülkenin değişik bölgelerinde tankların önlerine yatanlar mermilerin önlerine siper olan insanlarla beraber bir karşı duruş gösterdik ve 15 Temmuz Darbe Girişimini bertaraf ettik. Tabiki önümüzdeki günler daha çok uzun yakın bir zamanda milletvekilimiz Murat Baybatur ile görüştük. Anayasa oylaması olacak ardından bir referandum olacak. Referandumdan çıktıktan sonra kongrelerimizi yapacağız ve 2019 yerel ve genel seçimleri var. Bunlara hazırlanacağız. 

Gençlik kolları ile siyasete başlamak, gençlik kollarının programına katılmak sizlerle bir arada olmak ve çalışmalar yapmak gerçekten çok güzel ben dün görevi aldım ve ardından hemen basın açıklamasını yaptım ve ilk resmi ziyaret yerimiz burası oldu. Böyle bir başlangıç yapmaktan da gençlik kollarımızın programı ile başlangıç yapmaktan Akhisar’da başlangıç yapmaktan çok mutluyum” dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80.yıl dönümü anısına “Vatan Şairimizin İzinde Asım’ın Nesli: Milli Ruh” isimli konferansı konuşması Ozan Erdem sundu ve program sonunda konuşmacıya çiçek takdim edildi.