İlçe Danışma Meclisi divan başkanlığına Mehmet Emin Çipiloğlu, katip üyeliklere Arzu Kokaz ve Farhat Karaoğlu, üyeler Mustafa Akdeniz seçildi.

İlçe danışma meclisi açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit; “Cumhuriyet, milletimizin tarih boyunca en büyük kazanımlarından biri olmuştur. Cumhuriyetin kıymetini her bayramda bir kez daha idrak ediyoruz. Ama bu bayram belki de kuruluşundan bu güne kadar idrak ettiğimiz Cumhuriyet Bayramlarının en anlamlısı olmuştur ve bundan sonrada olmaya devam edecektir.  Cumhuriyetimizin İlanın 93. Yıl dönümü kutlu olsun. 

15 Temmuz gecesi sonrası daha anlamlı bir toplantı içerisindeyiz. Eğer o gece bu terör örgütünün kalkışması onlar açısından sonuca ulaşmış olsaydı Türkiye’nin bir iç savaşa sürüklenmesi, bölünmesi ve parçalanması gerçekleşecekti ve bizler Cumhuriyet Bayram’ını kutlayamayacaktık. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı çok daha anlamlı kutlandı ve kutlanmaya da her daim devam edecektir.

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 

Şehitlerimiz, gazilerimiz ve Aziz Türk Milletimiz 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bu Vesile İle Şehitlerimize Allahtan Rahmet, Ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. 15 Temmuz Gecesi yaralanan gazilerimize ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. 

15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Milletimiz, o gece, Anadolu topraklarını sahibi olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Kurtuluş Savaşında Çanakkale’de, ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir.

Bu silahlı darbe girişiminin Milletin sayesinde başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha da güçlüdür. Hepimizin Ayrı fikri olsa da birlikte çok güzel olduğumuzu 15 Temmuz sürecinde gördük. Bir daha böyle olayların yaşanmaması, Türkiye Cumhuriyetinin her zaman baki kalması ve Ülkemizin geleceğine engeller koyulmaması için Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sistemsel değişiklik zorunlu hale gelmiştir. 

Bu sistemsel değişiklik için biz yine AK Parti olarak milletimize gideceğiz. Her zaman olduğu gibi milletimizle birlikte hareket edeceğiz. Milletin teveccühü bizim için her şeyin üzerindedir. Milletin takdirini kazanmak için siz değerli Ak kadro hareketinin değerli temsilcileriyle birlikte Cumhurbaşkanımızın çizdiği yolda hep birlikte hareket edeceğiz. Önümüzdeki günlerin ülkemize birlik, beraberlik, hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. 

Bunun için her AK Partili nefer, Türkiye Cumhuriyetinin her evladı can ve başla çalışmaya hazır ve razıdır. Vakti geldiğinde Cumhurbaşkanımızın vereceği talimat doğrultusunda hep birlikte bu yolu emin adımlarla yürüyeceğiz. Teşkilatımıza gelip danışma meclisi toplantımıza katıldığınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlar hayırlı günler dilerim” dedi.

Ardından söz alan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan öncelikle KİT Komisyon Başkanlığına seçilen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’i tebrik ederek sözlerine başladı. 15 Temmuz gibi hain saldırıların bir daha ülkeye musallat olmaması dileklerinde bulunan Gürcan, danışma meclisinin hayırlara vesile olmasını diledi. Büyükşehir’den yana vatandaşlardan büyük tepki aldıklarını dilem getiren Gürcan, Büyükşehir Belediyesinin alınmamasının kendilerine büyük sıkıntı verdiğini alınan tepkilerden gördüğünü ancak bunun yanında hükümet noktasında herhangi bir problem ve sıkıntının kendilerine yansımadığını ifade etti. 

Ülkede bir yandan şeytan taşladıklarını bir yandan ise hizmet üretme ve eserler yapmanın birilerini rahatsız ettiğinin altınız çizen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Amerika’da yapılacak seçimlerinde dünya için önemli bir rol oynadığına işaret etti. Amerika’da yapılan seçimlerin bölgede bir çok farklılıkların doğurabileceğini ancak değişmeyen tek şeyin Türkiye yine sadece kendi kararlarını vereceğine dikkat çeken Berber, bundan dolayı Türkiye’yi saf dışı bırakmak için özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştiri saldırıları olduğunu ifade etti. 

Çevre Yolu Müjdesi

Öte yandan Milletvekili Recai Berber Akhisar çevre yolunun gelecek yıl yaz aylarında bitirileceğini müjdesini vererek Akhisar’ın hizmetine sunacaklarını kaydetti. Akhisar çevresindeki bazı yapımların ise müteahhit firmalar tarafından geciktiğini dile getiren Berber, bunları da en kısa sürede bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından ilçe meclis toplantısı basına kapalı devam edildi.
(BG)