Radyo Akigo ve Efe FM’de seçim özel programına katılan 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili ve 25. Dönem AK Parti Manisa 2. Sıra Milletvekili Adayı Uğur Aydemir, 4 yıllık yaptıkları projelerini anlattı.

4 yıl süreyle gece ve gündüz demeden Plan ve Bütçe komisyonu üyeliği görevinde Türkiye için çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Aydemir, 10 yıllık milletvekili deneyimi kazandığını ve dolu dolu 4 yıl geçirdiğini kaydetti. 

Manisa’ya SON 13 YILDA 133 MİLYON TL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK YATIRIMI YAPTIK

Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Ülkemizi geliştirmek ve güzelleştirmek için yoğun şekilde çalışarak 13 yılda önemli düzenlemelere imza attık. Altyapı ve üstyapıda devrim niteliğindeki projeleri hayata geçirdik. Kaynaklarımızı verimli kullanarak temiz şehirler, yaşanabilir alanlar inşa ettik.

SU YÖNETİMİNDE AB İLE ORTAKLIK

Manisa Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi; Atık toplama, geri kazanım, atık aktarma ve taşıma, ön işleme, bertaraf, eski çöp döküm sahalarının rehabilitasyonun ve kurumsal yapının güçlendirilmesi amacıyla, Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fonlarından destek alarak 21,2 Milyon TL  bütçeli Soma Atık Su Entegre Projesi çalışmaları devam ediyor.

Manisa Entegre Su Projesi

Daha verimli bir su yönetimi için Avrupa Birliği ile işbirliği halinde 57 Milyon TL bütçeli Manisa Entegre Su Projesi’ni başlattık. Somkırçeb-Akçeb Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında ise yaklaşık bütçesi 52 Milyon TL olan proje hazırlık çalışmaları devam ediyor. Manisa İli’nde halihazırda işletmede olan 12 adet atıksu arıtma tesisi ile 10 belediyede atıksu arıtma hizmeti verilmektedir. Bunun yanı sıra, proje aşamasında 4, ihale aşamasında 3 adet tesis bulunmaktadır. 

MANİSA’YA 13 YILDA TÜBİTAK ARACILIĞI İLE BİLİME VE YENİLİĞE 146 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

Bilimin, geleceğimiz için önemini biliyor, ülkemizin bilim hayatını dünya standartlarına çıkaran atılımlarda bulunuyoruz. AR-GE faaliyetlerine destek verip teşvikler sağlıyoruz. Oluşturduğumuz yeni projelerle, yükselişimizi bilim alanında da sürdürüyoruz. Manisa, bu görkemli ilerleyişin bir parçası oluyor ve kazanıyor.

ÜRETİCİMİZE KAZANDIRDIK, ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK

Ülkemizdeki özel sektör kuruluşlarının AR-GE çalışmalarını desteklemek ve pazardaki rekabet gücünü artırmak için yaptığımız çalışmalara Manisa’da da hızla devam ettik.

SİGORTALI SAYISI ARTIYOR EKONOMİ CANLANIYOR

Sosyal güvenlik kapsamında büyük önem taşıyan aktif sigortalı kişi sayısını artırdık. Böylece hem istihdam oranları yükseldi hem de ekonomi canlandı. Sosyal güvenlik alanındaki çalışmalar sonucu pasif sigortalı kişi sayılarında da artış gözlendi. Aktif sigortalı kişi sayısı son 13 yılda %59 seviyesinde arttı. Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan işsizliğin önündeki engelleri bir bir ortadan kaldırdık, istihdam imkanlarını artırdık. Açık iş sayısını çoğaltarak işsizimize yeni imkanlar sunduk. Manisa’daki açık iş sayısı son 13 yılda 21 kat arttı. İşsizliğin önündeki engelleri kaldırırken işsizimizin de ekonomik ve sosyal şartlarını iyileştirmeye devam ediyoruz. Son 13 yılda Türkiye’deki işsizlik ödeneğini 35 kat artırdık.