Cumhuriyet Halk Paritsi (CHP) Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan Gürel, bazı internet sitelerinde kendisi adına çıkan asılsız haberleri kınamak maksadıyla kamuoyunun önüne çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Lokalinde bir basın açıklaması yapan Gürel şunları kaydetti;

“Değerli Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerim, çok değerli partilerim ve saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarım. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde tabi adayımızın kim olacağı konusunda Akhisar’da kamuoyunun tüm dikkati seçim kazanma şansı çok olan partimizin üzerinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler de sizler gibi Akhisar kamuoyu gibi sabırla ve dikkatle bu süreci en sağlıklı şekilde sonlanmasını bekliyoruz. Bundan 21 ay önce Akhisar Belediye Başkanlığına talip olacağımızı ne örgütümüzden ne de milletimizden saklamadan yola çıkmıştık. Adilane ve hakkaniyetli olduğu sürece ister kamuoyu yoklaması olsun ister ön seçim olsun her türlü yönteme hazır olduğumuzu ifade ettik. O gün ne söylediysek bu gün 21 ay önce ne söylediysek bugün yine aynı noktadayız, hiçbir değişiklik yok. Tabi bu yöntemler içerisinde Akhisar’da geçtiğimiz günlerde partimizin yetkili organlarının takdiri ile biliyorsunuz yüz yüze anket yöntemi kullanılmak üzere bir kamuoyu yoklaması yapıldı. Bugünlerde bu kamuoyu yoklaması sonuçlarının genel merkez tarafından değerlendirilmesini hepimiz beklemedeyiz. Tabiki çeşitli nedenlerden dolayı Akhisar için aday belirleme sürecinin uzamasının da etkisi ile son günlerde aslı olmayan iddiaların internet yoluyla ve bir kısım tekrar altını çiziyorum, bir kısım basın yoluyla, çünkü burada mesleğini onuru ile icra eden arkadaşlarımız var, hassasiyetleri ile basın ilkeleri ile etik kuralları çiğnemeden bu işi yapan arkadaşlarımız var. Onlara minnettarız, onları her zaman arkasındayız destekliyoruz ve onlarla beraberiz.

Son günlerde bir kısım internet ve basın yoluyla aslı olmayan iddiaların bizlere sorulmadan bizlerin fikri alınmadan asılsız bir biçimde paylaşıldığını üzüntüyle görüyoruz. Bu tür asılsız iddiaların en ciddi olanını bugün maalesef akhisarpress.com isimli internet sitesinde rastladık o arkadaşımız da burada olursa tabiki çok memnun oluruz. Onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kendisini davet ettik kendisi bugün bu yayınladığı haberin ardından telefonlarımıza çıkmadı, hemen ardından haberde de değişiklik yaptı. Hem haberin öncesi hem sonrası elimizde kayıtlı, bunu da Akhisar kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Hukuki haklarımı ve sizlerin hakkı ve hukukunuzu saklı tutmak kaydı ile.

Hiç kimse halktan ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütünden daha büyük değildir. Evet söz konusu haber sitesinin yayınladığı haber de şahsımın Akhisar’da anketi yapan firmanın anketörlerine para teklifinde bulunduğumu ve bu suretle anketi yönlendirmek istediğim gibi çok çirkin bir iddiayı sadece benim değil benimle birlikte 21 aydır gecesini gündüzüne katan sokak sokak, mahalle mahalle, belde belde, köy köy, Akhisar’ı karış karış gezen siz değerli arkadaşlarımın da hukukuna ve hakkına saldırı da bulunmuştur. Bununla da yetinmemiş sözüm ona basın danışmanımdan aldığı bilgi ile benim bu konu ile ilgili genel merkeze çağrıldığım ve savunma yaptığım şeklinde bir algı yaratmaya çalışmıştır. Tabi değerli arkadaşlarım bu haberi yapan arkadaşlar kimse, ki anlıyorum ki aranızda yok. Bu haberin kaynağını göstertmelidirler. Eğer o kaynak bize söylenirse, o kaynak da kim ise veya kimler ise bize anketörlere ahlaksız teklifte bulunduğum konusunda bize hukuki delil niteliği taşıyan bir belge var ise hemen göstermelidirler. Hemen göstermelidirler ki bun Gökhan Gürel olarak böyle bir hukuki niteliği olan bir belge var ise hem partimin hem Akhisar’ımın önünü açmak üzere hiç tereddüt etmeden siyasi konumumdan feragat ederek hemen Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etmeye hazırım.

Ama gösterememeleri ve kanıtlayamamaları halinde de aynı hassasiyeti onlardan bekler, onları örgütümün ve milletimin takdirine havale ederek hukuki haklarımı sonuna kadar kullanırım.

Ayrıca zaman zaman her aday adayı gibi, süreç ile ilgili görüşmeler için genel merkeze giderim. Son gidişimde de aday belirleme komisyonundaki Sayın Genel Başkan Yardımcılarımızı ziyaret ederek süreç ile ilgili değerlendirmelerini almışımdır. Asla bu konu hakkında ifade vermeye ya da savunma yapmaya çağırılmam söz konusu değildir.

Bütün bu dedikoduların, iftira kampanyalarının başlatılmasının nedenini çok iyi biliyoruz. Bütün çaba Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar teşkilatı içerisinde karışıklık varmış izlenimi yaratmak ve karışıklık çıkarıp bu şansı yok etmek istemekten kaynaklanmaktadır.

Bu çaba Cumhuriyet Halk Partisini Akhisar’da içeriden ve dışarıdan müdahalelerle parçalamaya çalışma çabasıdır.

Biz bu oyunları çok iyi biliyoruz.

O yüzden 9 Haziran 2013 günü aday adaylığımı burada açıklarken söylediğim gibi ; ‘Bir köşede ellerini ovuştrup bizim kavga etmemizi bekleyenler varsa ellerini boşuna ovuşturmasınlar. Biz bu seçimi kazanacağız.’ Bu gün burada tekrar aynı sözleri tekrar ediyor ve diyorum ki; ‘Biz bu oyuna gelmeyiz! Kimse boşuna uğraşmasın!’