Ali Babacan 1983 Akhisar doğumlu. Çatı işiyle uğraşıyor. Babacan başından geçen kazayı şöyle özetliyor; “18.07.2012 tarihinde Balıkesir’de çatıda çalışırken düşüp yürüme kabiliyetimi kaybettim. İlk olarak Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmışlar; akabinde beyin ameliyatı daha sonra sırayla bel ve boyun ameliyatı oldum. Burada 3 ay kaldıktan sonra Akhisar Devlet Hastanesi'nde 1 ay tedavi gördüm. Daha sonra Celal Bayar Üniversitesi(CBÜ) Hastanesi’nde 42 gün Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde tedavi gördükten sonra 2012 aralık ayında CBÜ’de belimden tekrar ameliyat oldum.” 

Ali Babacan 2013 mart ayında Özel Akhisar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde Uzm. Dr. Necati ÇAKAL’a muayene oldu. Muayene sonrası Fizik Tedaviye başlamasına karar verildi.

İlk yapılan tetkik ve muayenelerde belden aşağısının felç olduğu görülüyordu. Yürümek onun için bir hayaldi. Fizyoterapistlere göre hayatını sadece tekerlekli sandalyede devam ettirebilirdi. 

Uzm. Dr. Necati ÇAKAL gözetiminde ve Fizyoterapist Ahmet Yücel eşliğinde Fizik Tedaviye başladı. Ahmet Yücel yaptığı açıklamada; “Biz hastalarımızla bütün egzersizleri birlikte yapıyoruz. Ali beyle de aynı şekilde birebir ilgilendik. Babacan, tedaviye ilk başladığında sağa ve sola dönme, sandalyeden inme, oturma gibi fiziki hareketleri tek başına yapamıyordu. 90 seans Fizik Tedavi gördü ve temel fiziki hareketleri kendi başına yapar hale geldi ve paralel barda ayakta durup yürüyebiliyor.” dedi.

Uzm. Dr. Necati ÇAKAL da konuyla ilgili, “Şu an 90 seans sonrasına devam ediyoruz ve hasta koltuk değneğiyle bağımsız şekilde yürüyor. Koltuk değneğiyle yürüyerek 40 metrelik mesafeyi 10 dakikada alabiliyor. Hastanın motivasyonu, moral seviyesi ve hayata bakış açısıyla birlikte hasta şu an hızla iyileşmekte ve sağlıklı durumda.” ifadelerini kullandı.