Akhisarpress.com - Yeşilay Akhisar İlçe temsilciliği Türkiye'de bir ilke imza attı. Akhisar Devlet Hastanesi ile sigarayı bırakma kampanyasında birlikte hareket etme kararı alarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Yeşilay olarak sürekli sigara ile mücadele ettiklerini ifade eden ilçe başkanı Hamit Hocaoğlu; "Sigara ile mücadelemizi sürdürüyorduk. Akhisar Devlet Hastanesi ile birlikte hareket etme adına başhekimimiz Op. Dr. Erol Karaca'ya teklifimizi ilettik. Oda sağolsun kabul etti. Türkiye'de ilk olarak Akhisar'da böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Bize sigara bırakmak için başvuranları Akhisar Devlet Hastanesindeki göğüs hastalıkları uzmanlarına yönlendiriyoruz. Kendilerine bugün ziyaret ederek teşekkür etmek istedik." dedi.

Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca; "Hastanemizde bulunan Göğüs Hastalıkları uzmanımız Raşit Öztürk'ten sonra iki tane çok değerli bayan Göğüs Hastalıkları uzmanı Sinem Albayrak ve Ebru Uyum'un da gelmesiyle ekibimizi güçlendirdik.

Sigarayı bırakma polikliniği 3 yılı doldurdu

Akhisar Devlet Hastanesinde Sigarayı Bırakma Polikliniğinin 3 yıldır hizmet verdiğini ifade eden Karaca; "Göğüs Hastalıkları uzmanlarımız ile hastanemizde 3 yıldır Sigarayı Bırakma ile mücadele ediyoruz. Son 6 aydır ise Yeşilay Derneği işbirliği ile bu işin sivil toplum ayağını da oluşturduk. Daha öncelerden hastalar kendi gayretleri ile gelirken, şimdi Yeşilay Derneği farklı noktalardaki vatandaşlarımızı bize yönlendiriyorlar.

31 başvurudan 20'si sigarayı bıraktı

Akhisar Yeşilay Derneği'nin son 6 ayda yönlendirdiği 31 hastadan 20'sinin sigarayı bıraktığını belirten Karaca; "Bu büyük bir kazanım. Bir kişinin sigarayı bırakması bile bütün çabalara değer diye düşünüyoruz" dedi.

3 yılda 830 kişi sigarayı bıraktı

Konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları uzmanı Raşit Öztürk; "Bize 3 yılda 1661 hasta sigarayı bırakmak için başvuruda bulundu. Bunların en az yüzde 50'si sigarayı bırakmakta başarılı oldu." dedi.