Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Çağdaş Obalı, Fleotomis Murat Özdemir, Fleotomis Ahmet Kahraman, Şoför Hüseyin Kılıç ve Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ahmet Tuzcu ile birlikte öğretmen, öğrenci, okul çalışanları ve vatandaşlardan 27 ünite kan bağışı aldılar.

ŞİAL Okul Müdürü Mükremin Karasu; “Her an için kendimizin de kana ihtiyaç duyacağı bilinciyle okulumuzda Kızılay’ı ağırlamaktan ve 27 ünite kan bağışı yapılmasına vesile olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Çağdaş Obalı “18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg’ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında erkeklerde 3, bayanlarda 4 ‘er ay ara ile kan bağışlanabilir. Bizler kan bağışında bulunan kişilerden 1 ünite yani 450ml kan alıyoruz. En önemli noktalardan biride B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya ve bir gün bizimde kana ihtiyacımız olabileceği bilinciyle kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

ŞİAL’de düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında ayrıca Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ahmet Tuzcu tarafından 12. sınıf öğrencilerine ŞİAL çok amaçlı salonunda kan bağışının önemini anlatan bir seminer verildi.
(Basın Bülteni)