Bundan sonraki süreci de programlı bir şekilde yürüteceklerini belirten Özel Doğuş Hastanesi Satınalma Direktörü ve Halkla İlişkiler Müdürü Muhammed ÇAKIL, “Biz sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu tarz programları geçmiş dönemlerde de yapmıştık. Bu seferki program Psikoloğumuz Fatih beyin öncülüğünde Akhisar ve Çevre ilçeleri de kapsayacak şekilde planlandı. Bu süreçte hedefimiz, daha bilinçli bireyler yetiştirmek ve onlara destek olan aile bilincini oluşturmaktır.” dedi. 

Özel Doğuş Hastanesi´nde görevli Uzman Psikolog Fatih Eyi, Seminer öncelikli olarak çocuklarımıza daha sonra da özel olarak velilerimize yönelik iki oturum şeklinde yapıldı. Diğer okullarımızdan da bu konuda gelecek talepleri sosyal sorumluluk kapsamında değerlendirip yardımcı olacağız. Bu projede adeta Pilot Okul görevi gören Kırkağaç Atatürk Orta Okulu Müdürü Durmuş Ateş ve Okul Aile Birliği Başkanı Esra Cezayir’e aracı oldukları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Psikolog Fatih Eyi, “Ergenlik çocuğumuzun kontrolü dışında gelişen bir süreçtir. Kız çocukları bu olgunlaşma sürecine 10 – 12 yaş aralığında erkek çocuklar ise 12 – 14 yaş aralığında girmeye başlar ve yaklaşık 20 – 21 yaşa kadar devam eder. Çocuğumuz bu süreçte onu nasıl bir değişimin beklediğini anlarsa süreci kabullenmesi ve sağlıklı geçirmesi kolaylaşır. Bu yüzden bu tarz seminerlerin önemli katkısı olduğuna inanıyorum” dedi.

Ergenlikte öncelikle hormon yapısının, sonrasında fiziksel yapının, daha sonrasında da sosyal ve ruhsal yapının önemli değişimlerden geçtiğini belirten Fatih EYİ; “Çocuğun cinsel kimlik karmaşası yaşamaması, sağlıklı bir beden algısına sahip olması, sosyal ilişkilerini sağlıklı yürütebilmesi ve duygusal dengesini koruyabilmesi için bu dönemde destek alması önemlidir.

Ergenlik bize verilen ikinci bir şanstır. Ergenlik, İlk olarak 0 – 6 yaş döneminde oluşturduğumuz dünya ile ilgili algıların yeniden şekillendiği dönemdir. Kişilik gelişiminin sağlıklı ilerlemesi için bu dönem önemlidir. Bu dönem dikkate alınmazsa duygusal yapıda sorunlar, sosyal ilişkilerde uyum güçlükleri çok sık yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.