Hastanede yapılan tatbikata; Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Hayrettin Türk ve Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Polat eşliğinde tüm hastane personeli katıldı. Eğitimde, olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın yanında hasta tahliye tatbikatı da yapıldı.
 
Tatbikatta; Sivil Savunma Uzmanı tarafından 'Sivil Savunma ve Hastane Afet ve Acil Durum Planı' (HAP) konularında eğitim verildi. Ardından senaryo gereği yangın çıkarıldı. Hastanenin yangın algılama sisteminin devreye girişiyle tüm personel acil durum gereği binayı tahliye etti. Yangın söndürme ekibinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Binada yaralı ve baygın personel, kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Haber verilen Acil servis ekipleri, yaralıları hastaneye nakledince tatbikat sona erdi. Tatbikat sonunda, yangın tüpü kullanımı ve müdahalesi uygulamalı anlatıldı. 
 
Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Polat, "Hastanemizin yangın, afet risklerine hazırlıklı olunması bakımından kurumlar arası işbirliği halinde icra ettiğimiz tatbikatla hasta ve personel tahliyesi, kurtarma ve söndürme eğitimlerinin yapıldığını, tüm ekip ve personelin hareket kabiliyetinin ölçülmesi, bilgi ve bilinçlerinin artırılması, hastane afet planının test edilerek noksanlıkların giderilmesi amaçlanmıştır. Başarılı bir tatbikat oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Allah gerçeğini göstermesin" dedi.