Hastanenin yeni yönetimi Dr. Özgür Kurtul ve Dr. Bülent İpek bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında hastanede görev yapan Dr. Ali Polat ve Dr. Mehmet Duman’ın görevlerine son verildiği de belirtildi. 

Yeni yönetim göreve geldiğinde yaptıkları incelemeler sonucu eski yönetimin bazı tespitlerinde bulunduğunu da belirtilen basın açıklamasında konunun yargıya taşındığını da ifade edildi.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI;

BASININ VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Dr. Hüseyin Bülent Kurtul ve ortaklarının emekle 1995 yılında kurduğu Akhisar Özel Doğuş Hastanesi, kurulduğu günden bu yana, Akhisar başta olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen hastaların sağlık sorunlarını çözmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Hastanemiz çok sayıda doktora ve sağlık çalışanına ev sahipliği yapmış ve 300 kişiye yakın istihdam yaratmıştır. 

2015 yılında pay sahipleri arasında yaşanan çeşitli sorunlar neticesinde Op. Dr. Hüseyin Bülent Kurtul, Op. Dr. Özgür Kurtul ve Uzm. Dr. Nurcan Kurtul hastaneden uzaklaştırılmıştır. Buna karşın Kurtul Ailesi, Akhisar’da kalmaya ve Akhisar’a hizmet etmeye devam etmiştir.

Hastanemizin pay sahipleri 29 Mayıs 2019’da yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda hastane yönetiminin değişmesi yönünde irade sergilemişlerdir. Bu çerçevede hastanemizin yeni Yönetim Kurulu Uzm. Dr. Bülent İPEK ve Op. Dr. Özgür KURTUL’dan oluşmuştur. 

Dr. Bülent İpek ve Mustafa İpek 2017 yılında hastaneye ortak olmuşlardır. Ortaklık sürecinde ve günümüzde şahsi malvarlıklarından yaptıkları fedakârlık ile hastanenin ekonomik anlamda güçlenmesini sağlamak için yoğun çaba sarf etmektedirler. Bu bağlamda Dr. Bülent İpek’in emeği ve Mustafa İpek’in yıllara dayanan ticari tecrübesi ile hastanemizin yeni bir vizyon kazandığını belirtmek gerekir. 

29 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla İpek ailesi ve Kurtul ailesi çoğunluk olarak yönetimi devralmışlardır. İpek ve Kurtul Aileleri, hastanenin geleneksel mirasını yaşatmak, saygınlığını güçlendirmek ve insanlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla hastane içerisinde önemli yeniliklere imza atmışlardır. 

Kurtul ve İpek aileleri, yönetimi devralmalarını takiben, hastane içerisinde özenli incelemeler yapmışlar ve önceki yöneticilerin yetkilerini kullanım şekillerine ilişkin olarak birtakım tespitlerde bulunmuşlardır. Bu tespitler ilgili mercilerle paylaşılmış olup hastane içerisinde cereyan eden münferit vakıaların sorumlularının yargı önünde hesap vermesi için gerekenler yapılmaktadır. 

Hastanenin önceki yöneticilerinin, 300’e yakın çalışanın aleyhine sonuç doğuracak girişimlerde bulunmuş olduklarına ilişkin yapılan tespitlere karşı hukukî yollara ivedilikle başvurulduğu hususunu tekraren ve önemle vurgulamak isteriz. 

Bununla birlikte hastanemizde çalışan bazı doktorların iş sözleşmeleri ile ilgili tasarruflarda bulunulduğunu ve bu çerçevede, Dr. Ali Polat ile Dr. Mehmet Duman’ın iş sözleşmelerinin sona erdiğini ve hastanemiz ile yollarının ayrıldığını paylaşmak isteriz.

Hastanemiz etik ve ahlaki ilkelere ve toplumsal davranış değerlerine önem veren, insanların hassasiyetlerini gözeten bir anlayışın temsilcisidir. Sözü edilenin aksine bir tutum içerisinde bulunan kişiler şimdiye değin hastanemizde barındırılmamış olup bundan sonrası için de barındırılması mümkün değildir. 

Kurtul ve İpek aileleri, ticari ve meslekî ahlâkın gereklerini yerine getirme konusunda tereddüt etmemekte ve yönetim anlayışlarını temel erdemler üzerinde yükseltmektedirler. Bu çerçevede hayatını Akhisar’a adayan Dr. Hüseyin Bülent Kurtul ve ailesi ile Akhisar’a önemli yatırımlar yapan Dr. Bülent İpek ve ailesinin duruşunun sağlık camiasının tüm bileşenleri açısından örnek teşkil edeceğine inancımız tamdır. 

Akhisar Özel Doğuş Hastanesi 29 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla yukarıda anılan hassasiyetler çerçevesinde faaliyetlerine devam edecek ve bulunduğu yolda emin adımlarla ilerleyecektir. 

Akhisar’da yaşayan değerli yurttaşlarımız başta olmak üzere tüm muhataplarımıza saygılarımızı sunuyor ve sağlıklı günler geçirmelerini temenni ediyoruz. 


 Özel Doğuş Hastanesi 
adına
Yönetim Kurulu Üyeleri
Uzm. Dr. Bülent İpek – Op. Dr. Özgür KURTUL