Özel Akhisar Hastanesi kendi personeline iş güvenliği ve acil durum eğitimi konusunda kendisini ispatlamış Çankaya Ortak Sağlık ve Güvenlik birimi tarafından seminer düzenledi. 

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen seminere hastane personelinin tamamı katıldı. 

Özel Akhisar Hastanesi Hastane Müdürü Ertan Semerci yaptığı konuşmada; "Hepinizin bildiği, hatırladığı ve hiç unutmayacağı soma faciasının üzerinden tam 60 gün geçti. 301 vatandaşımızı, canımızı madende bıraktık. Akla gelen ve cevabını aradığımız ilk soru, tüm bu yaşananların olmaması için önlem alınsaydı veya olduktan sonra daha hızlı, sağlıklı kurtarma çalışması yapılsaydı, kaç canımız bugün burada olabilirdi. Biz de Özel Akhisar Hastanesi olarak bu konuda çözüm ortağımız olan Çankaya Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile vardığımız noktada şunu belirtmek istiyoruz; “Önlemek ödemekten hem daha insalcıldır hem de daha ucuz Biz; çalışanlarımızın ve misafir olarak bizimle olan hastalarımızın herhangi bir felaket, kaza ve olay yaşamamaları için yapılması gereken ne varsa, alınması gereken ne önlem varsa, uyulması gereken hangi kanun ve yönetmelik varsa yerine getirmekte kararlıyız.

Ama olası bir durumda daha hızlı, daha doğru daha etkili olarak yapılması gereken tüm müdahaleler ve çalışmalarla ilgili çalışanlarımızı bilgilendirmenin, örgütlemenin ve hazırlıklı hale getirmenin de önemini biliyoruz. Devamı ve tekrarları da olacak olan İş Güvenliği ve Acil Durum Eğitim seminerimiz de bu hassasiyetimizin ilk uygulaması olarak bugün gerçekleştirilmektedir. Bu konuda siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da desteklerini esirgemeyeceğini bilmenin huzuru ile diyoruz ki “Umarız bu çalışmalar, bu eğitimler sonsuza kadar sadece hazırlık olarak kalır" dedi. 

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eski İŞBAŞ Müfettişi Zekai Düzgün, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Hizmetleri Sorumlusu Hayrettin Türk konuşması ve Özel Akhisar Hastanesi İş Güvenliği Uzmanı Gökhan Yurga'nın sunumu ile seminer son buldu.