Özel Akhisar Hastanesi “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nde hasta ve hasta yakınlarına, hastane personeline karanfil dağıttı.

Hastanenin idari ekibi, hasta odaları ve hastanenin diğer bölümlerini gezip karanfil dağıtarak tüm kadınların ‘Kadınlar Günü’nü kutladı. Hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten ekip görüş ve önerilerini sorduğu herkesten iyi temenniler ve memnuniyet cevapları aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel Akhisar Hastanesi Genel Müdürü Özcan Bayram;

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kadınların sağlık, istihdam , eğitim, çalışma şartları, şiddete maruz kalma,… vb. konularda problemin olduğu bilinen bir gerçektir. Diğer taraftan, aile birliğimizin temel taşı olan kadınlarımızı tüm bu olumsuz şartlardan çıkararak özgür, eşit hak ve imkanlara kavuşturmanın tek yolu; ‘Kadınlarımız ve mevcut sorunları konusundaki toplumsal duyarlılık ve bilincin artırılmasıdır.’ dedi.

Özcan Bayram ayrıca; “Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Kadın ve Sağlık" raporunda, dünya üzerinde birçok eşitsizliğe maruz kalan kadınların sağlık konusunda da erkeklerin gerisinde bulunduğunun ifade edildiğini ve raporda ayrıca, her üç kadından birinin düşük gelir düzeyli ülkelerde bulunduğunu, ekonomik olarak güçlü olmayan ülkelerde yaşayan kadınların çoğunun önlenebilir hastalıklara tutulduğunu ve yaşamlarını kaybettiklerini ortaya koyuyor.” dedi.

Bayram; “biz de Özel Akhisar Hastanesi olarak ‘Daha sağlıklı dünya, daha yaşanabilir dünya’ sloganıyla kadınlarımızın ve diğer tüm bölge halkının önlenebilir bütün hastalıklarını önlemeyi hedefliyor ve bu vesileyle Özel Akhisar Hastanesi ailesi olarak, ülkemiz ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayıp, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyoruz.” dedi.