Suda doğum sertifikasına sahip Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. SERGÜL AYDIN “Amacımız hastamızın eşi ve aile bireyleriyle birlikte rahat, konforlu ve güvenli bir ortamda ılık suyla dolu özel doğum havuzumuzda rahat bir doğum gerçekleştirmesidir. Bu sayede hastamız doğum eylemini hastalık gibi değil; tam aksine bir iyilik durumu olarak hissedecektir. Su eşliğinde doğum ile hastamız ılık suyun içinde rahatlayacak, kasları ve dokuları gevşeyecek ve böylece doğumu, ilaca ihtiyaç olmadan hem ağrısız hem de daha çabuk gerçekleşecektir. Doğum kanalı yaralanmaları daha az olacak ve doğum sonu kanama riski azalacaktır. Ayrıca sıcak su ile anne karnındaki bebeğe daha fazla oksijen ulaşacaktır.

Kimler su eşliğinde doğum yapabilir?

Gebelik sürecinin sonunda normal doğuma engel bir durumu saptanmayan anne adaylarımız suda doğum için de adaydırlar. Normal doğum yapmak isteyen ve damardan veya belden ağrı kesici ilaç almadan doğum süresini kısaltma arzusunda olan, ve bu konuda daha önceden bilgilendirilmiş anne adayları su eşliğinde doğumu tercih edebilirler.

Doğum eyleminde suyun faydaları nelerdir?

Hem hidrotermal hem de hidrokinetik etkisi mevcuttur.

HİDROTERMAL? Perine vajen ve servikste rahatlama 

HİDROKİNETİK? Suyun meme başını uyarmasına bağlı olarak endogen oksitosin salınımı

Gevşeme ile anne adayında daha az ağrı dolayısıyla daha az endişe ve daha çok oksitosin hormonu salgılanır. Oksijen akışı sürekli hale gelir. Uterus daha iyi kasılır ,bebeğe daha çok oksijen gider.

Su eşliğinde doğumda asıl amaç?

Doğumun bir iyilik durumu olduğunu hastaya hissettirmektir.

Bilgi ve randevu için 404 0 404