Haber Merkezi - Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde çevre ilçelere örnek olacak bir ilk yaşandı. Geçen hafta Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne atanan Genel Cerrah Selman Emirikçi, önemli bir olaya imza atarak, henüz Akhisar ve Soma'da dahi yapılamayan ilk kapalı apandisit ameliyatını yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

Emirikçi'nin atanmasıyla, tıp dilinde Laparoskopik diye adlandırılan kapalı ameliyat yöntemi, Kırkağaç Devlet Hastanesinde ilk kez uygulandı. Önceki gün apandisiti patlayan 17 yaşında ki Serdar Cücü'yü kapalı ameliyatla sadece bir günde ayağa kaldırarak taburcu eden Genel Cerrah Selman Emirikçi, gelişmekte olan Kırkağaç Devlet Hastanesine, bu önemli operasyonla büyük güç kattı.

Çevre ilçelerde dahi henüz yapılamamış olan bu ameliyat yönteminin Kırkağaç Devlet Hastanesinde uygulanması, hastanesinin kalitesini de arttırdı. Genel Cerrah Selman Emirikçi " Herkesin bildiği gibi tıp ilerliyor. Teknoloji de çok ilerledi. İstanbul’dan geldiğim için oralarda bu ameliyatları çok yapıyorduk. Fakat buralarda bu ameliyatlar yapılmamış. Biz hastalarımıza kapalı ameliyatı tavsiye ediyoruz. İlk kez Kırkağaç'ta kapalı ameliyatı yaptık. Akhisar ve Soma'da dahi yapılmamış. Bunların gerisi gelecek, kapalı apandisit dışında, kapalı fıtık ve diğer batın cerrahisi ameliyatlarını da yapacağız" diye konuştu. Apandisiti patlayan ve Genel Cerrah Selman Emirikçi tarafından kapalı ameliyatla bir günde ayağa kalkan ve taburcu olan 17 yaşında ki Serdar Cücü ise "Apandisitim patladı. Genel Cerrahımızın hastanemize atanmasına denk geldi. Sağ olsun doktor bey kapalı ameliyat yaptı ve bir günde taburcu etti.
Ağrısız, yara beresiz bir ameliyatla tekrar sağlığıma kavuştum. Çok mutluyum. Doktor beye ve herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Geldiği günden beri yaptığı başarılı çalışmalarla Kırkağaç Devlet Hastanesinin gelişmesine büyük katkı sağlayan Başhekim Ali Münger "Selman Bey önemli bir başarıya imza attı. Akhisar ve Soma'da dahi henüz gerçekleştirilmeyen kapalı ameliyatı, hastanemize atanır atanmaz yaparak kalitesini gösterdi.
Bundan sonra da bu tür ameliyatlara devam edecek. Allah'ın izniyle hastanemizi daha güzel yerlere getireceğiz" diye konuştu.