Özel Akhisar Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Orhan Demirer Bilgilendiriyor;

Normalde genç insanların ciltlerinde cilde parlaklık, canlılık , hacim veren bir madde olan hyaluronik asit bulunur fakat yaşlanmaya bağlı olarak zamanla ciltte miktarı azalır.Bunun sonucunda ciltte hacim kaybı artar ve kırışıklıklar oluşur.

Vücudumuzda olan hiyaluronİk asit adlı maddenin benzerinin biofermentasyon yoluyla üretilmesiyle elde edilirler. Alerji testi gerektirmeyen hiyaluronik asit şeffaftır, renksizdir ve jel kıvamındadır.  Hyalünorik asit vücutta doğal olarak bulunur ve bu yüzden zamanla erir. Dokuya doğal olarak yerleştirilir ve oksijen ile hormon gibi önemli besleyici maddelerin geçişine olanak verir. Jelin katmanları arasında hücreler rahatça dolaşabildiği için, vücutta olduğu sürece sağlıklı bir cilt elde edilmiş olur.

Dolgu maddesini (hyaluronik asit) cilde veya dudaklara enjekte edilerek gerçekleştirilir. Önceden test etme ihtiyacı yoktur. İşlem en fazla 30 dakikada tamamlanır ve sonuç hemen ortaya çıkar.Dolgu; yüzeyel, derin kırışıklıkların önlenmesı ve azaltılması ayrıca çökmüş bölgeye hacim kazandırmak amacıyla uygulanır. Dolgu cildimizde hem çöküntü ve kırışıklığın giderilmesine yardımcı olur, hem de bölgesel olarak elastin ve kollajen sentezini arttırır. Bu durum gelecek dönemlerde uygulanacak dolgunun kalıcılık süresinı uzatır ve kullanılacak madde ihtiyacını azaltır.

Hangi bölgelerde uygulanabilir?
1. Çok derin olan çizgilerde,
2. Burundan dudağa doğru uzanan kırışıklıklarda,
3. Dudak üzerindeki kırışıklıklarda,
4. Gülme çizgilerinin giderilmesinde,
5. Dudak kalınlaştırılmasında,
6. Dudak kontürlerinin belirginleştirilmesinde ,
7. El üstü gevşekliğin azaltılmasında,kuruyan cildin hidrasyonunda(nemliliğini sağlamak) ve elastikiyetinin arttırılmasında,
8. Alın, kaş arası, göz çevresi kırışık ve çökmelerinde.

Etkisi ne kadar sürer?

Tedavinin etkisinin ne kadar süreceği kişiden kişiye göre değişir. Cildin yapısı, hayat tarzı, yaş ve kişi tarafından talep edilen düzeltmenin derecesi gibi pek çok faktöre bağlıdır. Ancak seçilen maddelerin farklı etki süreleri (ortalama 10-24 ay) ve fiyatları mevcuttur. Etki aniden yok olmaz, yavaş yavaş yok olmaktadır. Detaylı Bilgi ve Randevu için 0236 404 0 404 /D: 1450 numaralı telefonumuzdan Kozmetik Dermatoloji Ünitemiz ile görüşebilirsiniz.