Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Murat ASLAN, 1966 yılında Malatya Hekimhan’da doğdu. İlköğretim ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladıktan sonra; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak, Kardiyoloji İhtisasını  Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. 1996-2002 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda kurucu Öğretim Üyesi olarak çalışan Dr. Murat ASLAN; 2002-2014 arasında da Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda çalıştı. Daha Sonra Harput Devlet Hastanesi, Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi ve Biga Devlet Hastanesi’nde çalışan ASLAN, Özel Doğuş Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Uzm. Dr. Süleyman Murat ASLAN; “Kardiyoloji bölümünde; EKG, Renkli Dopler Ekokardiyografi, Eforlu EKG, 24 Saat EKG Kaydı (Holter), 24 Saat Kan Basıncı izlemi (Tansiyon Holter) gibi yöntemlerle birlikte; Anjiyo, Kalp Ritim ve ileti bozuklukları, Kalp Kapak Hastalıkları, Periferik Damar Hastalıkları, Aort Damarı Hastalıkları, Hipertansiyon, Hiperlipidemi, Doğumsal Kalp Hastalıkları ve Kardiyolojik acil işlemler gibi birçok Kalp hastalığının teşhis ve tedavisi yapılmaktadır.” dedi.

Türk Kardiyoloji Derneği ve Manisa Tabip Odası üyesi olan Uzm. Dr. Süleyman Murat ASLAN; Kardiyoloji konusunda birçok araştırmada ve kongrede bulunmuştur.