Akhisarpress.com - ATSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun organize ettiği, Sağlık Bakanlığına bağlı, Akhisar Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle 16 Eylül’de Akhisar’a gelen yaklaşık 1 hafta boyunca kalacak kadınlara yönelik meme kanser tanıma Tır’ına ilgi gün geçtikçe devam ediyor.

Akhisar Belediyesi Eski Hizmet Binası önünde hizmet veren kadınlara yönelik meme kanseri tarama Tır’ına ilgi yüksek olurken, siyasi parti kadın kolları da projeye destek verdi.

Akhisar Kadın Girişimciler Başkanı N. Şükran Füzün; ATSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun organize ettiği,Sağlık Bakanlığına bağlı, Akhisar Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle Akhisar’a gelen yaklaşık 1 hafta boyunca kalacak kadınlara yönelik meme kanser tanıma Tır’ına ilgi yoğun oldu. Akhisar Belediyesi Eski Hizmet Binası önünde hizmet veren kadınlara yönelik meme kanser tarama Tır’ına ilk günde 35 kadın taramadan geçti. Sağlık Tır’ının burada olmasının sebebi Manisa Kadın Girişimciler kuruludur. Başta Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkililerine buradan teşekkür ediyoruz. Akhisar’da da Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Sayın Abdurrahman Yılmaz, Kaymakamımız Sayın Kaan Peker, Belediye Başkanımız Sayın Salih Hızlı ve İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Selin Köksal’ a da Sağlık Tır’ımız buraya geldi, buradan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


İlk gün 35 kadının muayene olduğunu vurgulayan Füzün, bu sayının 1 haftada daha artıracaklarını, sağlık sonuçların ise yaklaşık bir ay sonra aile hekimlerine ulaşacağını söyledi.