Fizyoterapist, Cihan Cicik - Kuru iğneleme vücutta bulunan tetik noktalara(ağrı noktalarına) akupunktur iğneleriyle uygulama yaparak o bölgede küçük travmalar oluşturmayı ve bölgedeki kan dolaşımını artırmayı hedefler.


İnvazif(vücut içerisine) olarak yapılmakta olup herhangi bir enjeksiyon veya ilaç içermemektedir ki bu yüzden kuru iğneleme denilmektedir.

Kuru iğneleme yan etkisi olmayan zararsız bir teknik olmakla birlikte herhangi bir enjeksiyon ve ilaç içermez, ağrı-acı oluşturmaz.

Özellikle kas içerisine ve eklem aralığına uygulanan kuru iğneleme en sık Kas Romatizması dediğimiz Myofasial Ağrı Sendromunda kullanılmakta olup Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı, Omuz Ağrıları, Diz ve Bacak Ağrılarında, Sinir Sıkışmalarında, Baş Ağrılarında ve Kireçlenmelerde de kullanılmaktadır.

Kuru iğneleme, tanısı konulmuş hastalara seanslar halinde planlanır ve tedavi süresince uygulama yapılan bölgenin fiziksel aktivitelerinin azaltılması hastalara önerilir. Devrim niteliğindeki bu teknik hastaya 5-10 seans uygulanmakla birlikte başarı %92-95 civarıdır. Cevap alınamayan hastalarda mutlaka altta yatan başka bir hastalık vardır.