Samsun’da silahlı saldırı sonucu öldürülen operatör doktor Kamil Furtun için  Akhisar Devlet Hastanesi’nin iki ayrı binasında yapılan basın  açıklamalarında, merkez binasında yapılan açıklamayı dikkatle dinleyen kolu alçıda olan Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Rasim Çiçek “Bu nasıl bir vahşettir. Doktor öldürülmesi caniliktir” dedi.

Akhisar  Mustafa Kirazoğlu Devlet hastanesinin iki ayrı binasında   yapılan basın açıklamalarını Baş Hekim Erol Karaca ile Baş Hekim Yardımcısı Ali  Osman Çağlayan okudu. Devlet Hastanesi binasındaki basın açıklamasına doktor, hemşire,hasta bakıcılar ve personel ile birlikte hasta yakınları katıldılar.  Hastanesi bahçesinde Bulunan İlçe Sağlık Gurup Başkanı Doktor Selin Köksal ve  personeli de ellerini kaldırarak, “Şiddet bitsin” mesajı verdiler.

Basın açıklaması öncesi yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasında, kolu alçıda bulunan  15 yaşında Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Rasim Çiçek heyecanla asker gibi durarak, ve istiklal marşını coşku ile okudu. Rasim Çiçek, “Bir hafta önce top oynarken  kolumun üzerine düştüm. Kolumda kırık oluştu. Bu gün kontrole geldim. Dün televizyonlarda duydum Samsun’daki doktorun vurulmasını. Yapılan basın açıklamasına hasta yakınlarını da çağırdım. Bu nasıl bir vahşettir. Nasıl bir caniliktir. Gece gündüz başımıza bir şey gelse hemen hastanelere gidiyoruz. Doktorlar  adeta çırpınıyorlar. Bunu yapan  insan olamaz.” Dedi.

Uzman Doktor Ali Osman Çağlayan’ın basın açıklamasını okumasından 400 kişiye  yakın gurup alkışlarla caniliği protesto ettiler.

Hastane Baştabibi Operatör Doktor Erol Karaca imzası yayınlanan basın açıklamasının tam metni; 

Sevgili Arkadaşlar, Değerli Vatandaşlar, Kıymetli Basın Mensupları;

Acımız büyük. Sevgili meslektaşımız, değerli kardeşimiz Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kâmil FURTUN’u Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevi başında menfur bir saldırı sonucu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Hepinizi değerli meslektaşımız için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.

Sevgili arkadaşlarım, değerli vatandaşlarımız;

Sağlık camiası olarak değerli meslektaşımızı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz.

-  Allah razı olsun Hocam sayenizde sağlığıma kavuştum. Göğüs kafesimdeki kalbime baskı yapan kemikleri estetik ameliyatla düzelttiniz. (15 Şubat 2015)
- Karadeniz Bölgesine böyle bir doktorun gelmesi büyük bir şans. Fakir-zengin ayırt etmeksizin herkesin derdine derman oluyor. Allah ne muradı varsa versin. Şahsım adına teşekkürü borç biliyorum. Saygılar. (25 Şubat 2014)
- Allah sizden razı olsun hocam. Kanser deyince dünyam yıkılmıştı ancak önce Allah sonra siz bana bir hayat daha verdiniz.
Birkaç hastasının sevgili meslektaşımız için söyledikleri. Evet, üzüntümüz, acımız büyük.
Şiddet, gerek sözel gerekse fiziksel şiddet herhangi bir değerler sisteminde çözüm yöntemi olmamıştır, olamaz da.
Şiddeti çözüm yöntemi olarak görmeye başlayan toplumlar kaosa girmişler ve hüsrana uğramışlardır. 
Sağlık çalışanları olarak 7 gün 24 saat görevlerimizi en iyi şekilde, özveriyle yapmaya çalışıyoruz. Doktoruyla, hemşiresiyle mesleki bilgi ve becerilerimizi hastalarımıza sunuyor, onları sağlıklarına kavuşturmaya çabalıyoruz. Hastalara annemiz, babamız, teyzemiz, amcamız, kardeşimiz, çocuğumuz gözüyle bakıyor; bugün bir sağlık çalışanıyken yarın bir hasta ya da yakını olabileceğimiz gerçeğini asla unutmuyoruz.
Bizler vatandaşlarımızı tedavi etmeye, ameliyat etmeye devam edeceğiz. Bu psikopatların, canilerin, katillerin saygıdeğer vatandaşlarımızla biz sağlık çalışanlarının arasına girmesine izin vermeyeceğiz. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızın yanımızda olmalarını, bize destek olmalarını istiyoruz.
Şiddet bir hak arama yöntemi değildir. Şiddetin nedenleri bilimsel ortamlarda irdelenmeli, araştırılmalı ve sağlık çalışanlarının da seslerine kulak verilmelidir. Bu meselede Adliye mensuplarının yanımızda olmasını istiyor, cezaların caydırıcı ve yapanın yanına kâr kalmayacak şekilde uygulanmasını bekliyoruz.
Sözlerime son verirken değerli meslektaşımıza yapılan saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, merhuma Allah’tan rahmet, tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyorum.

                                                                                                  Op. Dr. Erol KARACA