Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Şubat ayı içerisinde eğitimlerine başlayan  “Diyabet (Şeker Hastalığı) Okulu” 10 Mart 2016 Perşembe günü yapılan son eğitim sonrasında ilk mezunlarını verdi. Toplam 6(altı) ayrı oturumda gerçekleşen eğitimleri tamamlayan 15 vatandaşımıza, sertifikalarını Hastane Yöneticisi/Başhekim Op Dr Erol Karaca, baştabip yardımcısı Uzm Dr Ali Osman Çağlayan, sağlık bakım hizmetleri müdür yardımcısı Fatma Yürük, Diyabet okulu hastane koordinatörü ve eğitimcisi iç hastalıkları uzmanı Dr Derya Uçardağ Cengiz, diyabet hemşiresi İlknur Esen, fizyoterapist Şinasi Yıldırım ve eğitim hemşiresi Gülistan Korkmaz takdim ettiler.

Hastane yöneticisi Op. Dr. Erol Karaca sertifika töreninde yaptığı açıklamada “Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında Manisa KHB Genel Sekreterliğimizin de katkılarıyla Şubat ayında eğitimlere başlanan ve toplam 6(altı) oturumda verilen diyabet(şeker hastalığı) okulumuzun eğitimlerini sabırla tamamlayan değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Toplumda diyabet(şeker hastalığı) görülme sıklığı maalesef çok yüksek ve halkımız bu sinsi hastalık hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değil. Bu eğitimleri tamamlayan hastalarımızın bugünden itibaren önce ailesine, daha sonra komşularına ve iş arkadaşlarına şeker hastalığının nasıl bir hastalık olduğunun anlatmasını ve toplumun bu hastalık hakkındaki farkındalığının artması için sağlık profesyonellerine destek olmalarını bekliyoruz. Diyabet(şeker hastalığı) okulumuz, diyabet hemşiremiz, diyetisyenlerimiz, fizyoterapistlerimiz ve toplam 5 iç hastalıkları uzmanımızla Akhisar halkına diyabet (şeker hastalığı) ile ilgili bilgilendirme, farkındalık artırma ve tedavi konusunda her türlü hizmeti vermeye devam edeceğiz.” demiştir. 

Diyabet (Şeker hastalığı) okulu koordinatörü ve eğitimcisi Uzm Dr Derya Uçardağ Cengiz de yaptığı konuşmada “Sabırla eğitimlere devam ettiğiniz ve şeker hastalığını öğrenmek için çaba sarfettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Diyabet hastalığının nedenlerini, hangi bulgular varsa hekime başvurmak gerektiğini, rutin kontrollerin önemini, beslenme alışkanlıklarınızı nasıl değiştirebileceğinizi, egzersiz denince ne yapmamız gerektiğini ve insülin kullanan hastalarda insülin eğitimini sizlere diyabet hemşiremiz, diyetisyenlerimiz ve fizyoterapistlerimizle aktarmaya çalıştık. Bu eğitimlerimiz yıl boyunca devam edecek. Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlarımız hastanemizin diyabet hemşiresine ya da iç hastalıkları uzmanlarımıza başvurabilirler” demiştir.