Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nden bir ilk olan laparoskopik(kapalı) yöntemle Histerektomi ve tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) ameliyatları yapılmaya başlandı.

Histerektomi, uterusun ( rahim ) çıkartılması ameliyatıdır ve  jinekolojide en sık yapılan ameliyatdir. Bu ameliyat açık veya kapalı (Laparoskopik) veya vajinal yöntemle yapılabilir. Laparoskopik histerektomi, açık histerektomiye göre daha kısa hastanede kalış süresi ve çok daha az komplikasyon, daha az kan kaybı, daha az ağrı, ve daha çabuk iyileşme özellikleri ile tercih edilmelidir.

Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yöneticisi Op. Dr. Erol KARACA “Hastanemizde görev yapan tüm kadın doğum uzmanları tarafından laparoskopik histerektomi ameliyatları ve diğer (laparoskopik)kapalı ameliyatlar 1 yıldan bu yana başarıyla gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyatlar nitelikli ameliyatlar olduğu için birçok ilde sadece üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde yapılabilmektedir. Hastanemizde laparoskopik yöntem ile histerektomi dışında, tüp ligasyon(bağlama),rahim sarkması, over kist ameliyatları ve infertilite(kısırlık) ameliyatları da yapılmaktadır. Bugüne kadar hastanemizde 120 civarında hastaya bu ameliyatlar başarıyla uygulanmıştır.” dedi."