Haber Merkezi - Akhisar Devlet Hastanesi Yönetimi, Hastane Yöneticisi Başhekim Op.Dr.Erol KARACA, Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Osman ÇAĞLAYAN, Başhekim Yardımcısı Ecz. Erdoğan ARSLAN, İdari ve Mali İşler Müdürü Sultan TAŞKIRAN, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Özler TÜRKEL, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Ali GÜLLE, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sema MİMAR, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatma YÜRÜK ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hatice EVCİ ’ nin katılımıyla yapmış olduğu idari toplantı ile 2013 yılı için bir değerlendirmede bulundu. 2013 yılının Akhisar Devlet Hastanesi için önemini vurgulayan KARACA, ‘yeni hizmet binamıza taşınma işlemlerimizi bitirerek eksiklerimizi gidermiş bulunmaktayız’ dedi. Geride kalan 2013 yılında birçok yeni uygulama ve tıbbi ekipmanı bünyesine kazandırarak bölgede her zaman en iyi hizmeti vermeyi hedefleyen hastanemizde;

- Obezite polikliniği açıldı ve her gün hizmet vermeye başladı.

- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisimizde çocuklar için ara öğün hizmeti(meyve, bisküvi vs.) vermeye başladık.

- Kadın hastalıkları ve doğum servisinde Anne Misafirhanesi hazır hale getirildi ve yoğun bakımda bebeği olan annelerin bebeklerine daha yakın olmaları sağlandı.

-Görüntüleme satın aldığımız firmanın değişmesiyle Mr, Tomografi ve Kemik Dansitometre cihazlarının görüntü kalitesi artmış, MR da 1.5 teslalık, BT de 16 kanallı cihazlar devreye sokulmuştur.

-Görüntülemede mevcut CR sistemimiz, alınan 2 adet dijital röntgen cihazı ile tamamen dijital hale getirildi.

- Yoğun bakım ünitesi için 2 adet portable diyaliz cihazı alındı, aktif olarak kullanılmaya başlandı ve 87 hastanın yoğun bakım ünitesinde diyaliz olmaları sağlandı.

-Yoğun bakım yatak sayımız 26’ya çıkarılmış ve toplam 937 hasta izlenmiştir.

-Fizik tedavi birimine ESWT (topuk dikeni) cihazı alınmış ve hastalarımıza ameliyatsız tedavi olanağı sağlanmıştır.

-Yenidoğan yoğun bakım ünitesi deneyimli kadrosuyla hizmet vermeye başlamıştır.

-Yeni binamıza taşınmamızın ardından iki kompleksimizde toplam 305 yatak ve 44 poliklinik ile hizmet vermeye devam ediyoruz.

-Proje kapsamında hastanemizde tedavi olup taburcu olan bazı hastalarımıza hastane idaresi tarafından ev ziyaretleri düzenlenerek, şikayet ve önerileri yüzyüze dinlenmiştir.

-Diyaliz ünitesinde 4303 hastaya diyaliz yapılmıştır.

-Kemoterapi biriminde 24 hastanın kemoterapi tedavisi uygulanmıştır.

-Endoskopi ve kolonoskopi olan hasta sayımız 537 dir.

-Evde bakım hizmetiyle ekibimiz toplam 510 hastaya evde bakım uygulamıştır.

-Yeni hizmet binamızın güney cephesinde bulunan alana 102 araçlık otopark Akhisar Belediyesinin katkıları ile oluşturulmuş ve çevre düzenlemesi tamamlanmıştır.

-Polikliniklerde yeni düzenlemeler yapılarak bekleme alanları genişletilmiş ve bekleme alanlarına televizyon ekranları konulmuştur.

- Kirazoğlu Kampüs binalarında servis ve poliklinik katlarına pnömatik sistem kuruldu.

-Nöroloji servisine dijital video EEG cihazı alındı ve EEG cihazı sayısı 2 ye çıkarıldı.

-Kardiyolog sayımızın 2 ye çıkması üzerine; Ekokardiyografi cihaz sayısı 2 ye yükseltildi.

-14 Mart Tıp Bayramı ve 12 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle doktorlarımıza ve hemşirelerimize yeni hizmet binası yemekhanesinde davet verilmiştir.

-Diş Hekimleri Haftası nedeniyle hastanemizin diş ünitesi ve ADSM başhekimi ve diş hekimleri ziyaret edilmiş ve günleri kutlanmıştır.

-Öğretmenler günü nedeniyle ilçemiz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri ve öğretmenleri ziyaret edilerek günleri kutlanmıştır

-31 Temmuz 2013 Çarşamba akşamı hastane yönetimimiz tarafından çalışanlarımıza hastane yemekhanesinde iftar yemeği düzenlenmiştir. Tüm personelimiz davet edilmiştir.

-Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve tenis federasyonunun düzenlediği masa tenisi turnuvasında takımımız 6. oldu , centilmenlik ödülü aldı.