Wisc-r Zeka Testi ile çocuğunuzun uyum güçlüğü yaşamasının nedenlerini öğrenebilir ve buna göre yönlendirme yapabilirsiniz. Kendi düzeyindeki akranlarıyla eğitim almasını sağlayabilir ya da özel destek eğitimi alması için yönlendirme yapabilirsiniz.   

Wisc-r Zekâ Değerlendirmesi Testi Özel Doğuş Hastanesi’nde; 6-16 yaş grubu için Psikiyatri Uzmanı Dr. Hakan ADIGÜZEL denetiminde, bu alanda uygulayıcı sertifikası olan Uzm. Psikolog Fatih Eyi tarafından yapılmaktadır.

Özel Doğuş Hastanesi’nden Uzm. Psikolog Fatih Eyi, “Çocuğunuzun zekâsının değerlendirilmesi için bilimsel ve objektif yöntemlerin kullanılması şarttır. Bu konuda dünya çapında kabul gören en önemli objektif değerlendirme aracı WISC-R Testidir.” diyerek konu ile ilgili bilgilendirme yaptı. 

“Her çocuk öğrenir ama her şeyi aynı düzeyde, aynı hızda öğrenemeyebilir. Önemli olan çocuğumuzun hangi alanlarda daha iyi bir düzeyde olduğunu anlayıp onun gelişimine katkıda bulunabilmektir. 

Üstün zekâlı ve yetenekli bir çocuk bu alanlarda akranlarından daha ileri bir düzeyde olduğu için uyum güçlüğü yaşayabilir. Eğer bu durum fark edilmezse çocuğun gelişimi zarar görebilir. Körelebilir. Bazen okula uyum güçlüğü yaşayan ve ders başarısı düşük olan bir öğrencinin akranlarından çok daha ileri düzeyde zihinsel gelişime sahip olduğuna şahit oluyoruz. Gelişim farklılıklarının anlaşılması çevrenin çocuk ile uyumunu daha da kolaylaştıracaktır.

Aynı şekilde gelişim geriliği olan, zihinsel olarak farklı gelişim özellikleri sergileyen çocuğumuz için de durum aynıdır. Zihinsel gelişim geriliği fark edilmezse çocuk uyum güçlüğü yaşar ve daha da kötüye gidebilir. Sürekli beklenilenleri karşılayamayan, sürekli uyarılan ve eleştirilen bir çocuk olmak çocuğumuzun ruhsal gelişimine de oldukça büyük zararlar verebilir.

Her çocuk farklıdır. Öğrenme sürecinde de bu farklılıklar kendini göstermektedir. Gelişim farklılığı olan bir çocuğun öğrenme kapasitesinin değerlendirilmesi, bilinmesi çocuğumuz ile ilgili beklentilerimizi, sabrımızı, çocuğun performansını, çevresi ile uyumunu direk etkiler. Bu da çocuğumuzun mutluluğunu etkiler.

Sizde çocuğunuzun zekâsını keşfetmek istiyorsanız, mutlaka Wisc-r Zekâ Değerlendirmesi Testi için uzmanımıza danışın”