“Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ruh sağlığını “bireyin potansiyelini başarma ve yaşamda normal sayılan baskı durumları ile başa çıkabilme özellikleri ile bir sosyal ve duygusal iyi olma durumu” olarak tanımlamıştır. Buna göre ruh sağlığı; bir birey için yeteneklerini fark etme, hayatın normal stresiyle başa çıkma ve topluma katkı sağlayarak iyi olmaya çalışma gibi becerileri gerektirmekte; sadece ruhsal bozukluğu olanları değil bütün bireyleri ilgilendirmektedir.

Yapılan araştırmalara göre; dünyada yeti yitimine neden olan 10 hastalıktan 5 tanesini ruhsal hastalıklar oluşturmakta olup bunlar; depresyon, alkol kullanımı, bipolar bozukluk, şizofreni ve obsesif kompulsif bozukluktur. Türkiye’de nüfusun %18’inin yaşam boyu bir ruhsal hastalık geçirdiği, çocuk ve ergenlerde klinik düzeyde sorunlu davranış oranının %11 olduğu bulunmuştur.

Hastane olarak amacımız da; toplumda ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak, kişinin ruh sağlığını ve yaşam işlevlerini koruyup desteklemek, psikiyatrik hastalıkların tedavi ve bakımını geliştirmek ve bu hastaları topluma kazandırmaktır.