Çoğu insan, özellikle de kadınlar Varisten dert yanıyor. Çeşitli tedavi yöntemlerinin kullanıldığı variste, son zamanlarda Skleroterapi yöntemi tercih ediliyor. 

Sıvı veya köpük şeklinde olan Skleroterapi yöntemi; toplardamar duvarında hasar yaratma potansiyeli olan kimyasal maddenin ince bir iğne yardımı ile sıvı veya son yıllarda olduğu gibi köpük şeklinde verilmesi şeklinde gerçekleştiriliyor. Özel Doğuş Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Polat; Varis Tedavisinde Skleroterapi Yöntemini anlattı.

Varis tedavisi olan hastalarımın bana en sık söyledikleri; ‘Keşke bu kadar beklemeseydim, gençliğim bu görüntüden utanarak geçti.’ cümlesi…
 Çünkü varis; bacak Ağrıları, kramplar ve kaşıntıya neden olduğu kadar görüntü kirliliğine de neden olur. Bacakta genişlemiş yeşil damarlar, çıkıntılar, bacağı bir yere çarpmış gibi morluklar, ciltte renk değişiklikleri, en son aşamada bacak iç kısmında iyileşmeyen yaralar…

Son zamanlarda Skleroterapi yöntemini daha fazla uygulamaya başladık diyen Op. Dr. Ali Poat; “Skleroterapi sıvı şeklinde veya köpük şeklinde olabilir. Skleroterapi sonrası ilk günlerde yüksek basınçlı çoraplarla veya bandajlarla hasta eve gönderilir. Sonrasında çorap kullanımının en az üç hafta olması işlemin başarı şansını arttırır.” ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Ali Polat; “Tedavi planlamasında hastanın şikayeti, muayene bulguları ve Doppler Ultrasonografi bulguları önem taşır. Hastada damarlar içinde kanın geri kaçışı yoksa ve hastanın şikayetleri ağırlıklı olarak kozmetik ise dışarıdan lazer uygulaması veya iğne ile skleroterapi uygulaması tercih edilir.” dedi.