Manisa İl Sağlık Müdür vekili Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr Leyla ARICI, Personel  ve  Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ebru TAŞIK , Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op Dr Erol KARACA, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim birim sorumlusu Serdar KARACA ve eğitim birimi görevlisi Gül SAKARYA OFLU’nun katıldığı sertifika töreni ile eğitimcilere teşekkür belgeleri, katılımcılara da katılım belgeleri takdim edildi.

2017 yılından itibaren sağlık bakanlığınca tescilli olarak ameliyathane sertifikasyon eğitimi veren Akhisar Devlet Hastanesinde,  2019 yılı için 3. Dönem sertifikasyon programı planlandı. 12 gün teorik eğitim ve 10 gün de uygulamalı eğitimden oluşan program , 1 Nisan 2019 tarihinde başlayarak 2 Mayıs 2019 tarihinde sona erdi. Programa Manisa merkezi dâhil olmak üzere, Manisa ilçelerinden ayrıca Ağrı, Sinop, Şanlıurfa gibi ülkemizin her köşesinden ameliyathanelerde çalışan toplam 20 hemşire kadrosunda ki personel katılım gösterdiler.
Akhisar Mustafa Kirazoğlu devlet hastanesi Başhekimi Op Dr Erol KARACA törende yaptığı konuşmada “Hastanemiz yönetim ekibi olarak her zaman sağlık alanında ki yenilikleri yakından takip ederek ,kaliteli hizmet  anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezi sıfatıyla, özellikli  ve dalında uzman hemşirelerin yetişmesine katkıda bulunmak bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi. Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ebru TAŞIK sertifikalı personel konusuna değinerek” Hastanelerimizde her alanda uzmanlaşmış personel sayısını arttırarak hizmet kalitemizi yüksetlmeyi hedefliyoruz” dedi.

Halk Sağlığı Başkanı Uz Dr Leyla ARICI  ise hastane yönetimi , eğitmenler ve katılımcılara teşekkür ederek “ Ameliyathanelerin çalışma ortamları olarak yerlerinin çok özel olduğunu ve bu aile ortamının her zaman kendisinide heyecanlandırdığını “ söyledi.