Akhisar’da dünyaya gelen Prof. Dr. Güven SEVİN; İlkokulu Misak-ı Milli İlkokulu’nda, ardından Kadıköy Maarif Kolejinde okudu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Güven SEVİN; Çapa Tıp Fakültesi’nden Üroloji Uzmanı ünvanını aldı. 1987 yılında Vakı Gureba Hastanesi’nden Doçent ünvanını alan Güven SEVİN, 2001 yılında Profesör oldu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesini kurarak Cerrahi Bölüm Başkanı oldu. Ayrıca; İspanya Barcelona, İngiltere Edeinmburg, Amerika Kentucky, Almanya Mainz de eğitim gören ve tıp literatürüne geçecek ameliyatlar yapan GÜVEN; İstanbul Amerikan Hastanesi, Bursa Bahar Hastanesi, Bursa Rentıp Hastanesi ve Bursa Jimer Hastalerinde çalışmış ve uzun yıllar Nişantaşı’nda Muayenehane işletmiştir.

Özel Doğuş Hastanesine gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Güven SEVİN, Üroloji Kliniği’nde; Ürolojik Onkoloji Cerrahisi, Endoürolojik Cerrahi, Bağırsaktan Yapay Mesane Yapımı, Transüretral Mesane Tümörü Eksizyonu, Cinsel İşlev Bozuklukları, Perkütan Taş Cerrahisi (Kapalı Sistem Böbrek Taşı Alımı), Prostat Hastalıkları, Sistoskopi (İdrar Yolu Endoskopisi), İdrar Kesesi Ameliyatları, Çocuk Üroloji Ameliyatları, İnfertilite (Kısırlık Tedavisi), İktisarsızlık ve Cinsel İşlev Bozuklukları, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavisi, , Böbrek Kanseri Tedavileri, Ağrısız Cerrahi Sünnet gibi alanlarda hizmet verecektir.

  İyi Derecede İngilizce ve İspanyolca bilen Prof. Dr. Güven SEVİN; 50’nin üzerinde Konferans vermiş ve 6 adet kitap yazmış ve Yurtdışı ve Yurtiçi birçok Üroloji Kongresinde bulunmuş ve birçoğunda kongre başkanlığı yapmıştır. 
     Hasta memnuniyeti odaklı çalışma prensibi ile hizmet veren Özel Doğuş Hastanesi, kadrosuna dahil edeceği yeni çalışma arkadaşları ile bu misyonunu geliştirmeye devam edecektir.