Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınamak için Akhisar’da  görev yapan sağlıkçılar basın açıklaması yaptı.

Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Karaca, Diş Hastanesi Başhekimi Hüseyin Tavlı, doktor ve sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklaması Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirildi.

7 Haziran sonrası sağlık çalışanlarının yanı sıra gerçekleştirilen bütün terör eylemlerini kınadıklarını belirten Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal, “İnsanımızın sağlığına hizmet etmektir. Çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez.” Dedi.

konuşmasına devam eden Köksal, “Yapılan saldırıları Bizleri bugünlere getiren ve gece, gündüz demeden sağlık hizmet sunmaktan onur duyduğumuz siz değerli vatandaşlarımız Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç - yaşlı, çocuk - bebek demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarına, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırına devam ediyor.

3 sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını  kaybetti.  Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da,sağlık memurumuz  Eyüp Ergen ve Ambulans Şoförü Şeyhmus Dursun  memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı.

Son olarak Hakkari Şemdinli’deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi.En büyük zararı Şemdinli’de bizlerdeh sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü ...

Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bil çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz.” Dedi.