Geçtiğimiz Eylül ayında hizmete açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, hizmet kapasitesini her geçen gün arttırarak, sosyal sorumluluk anlamında önemli bir işlev görmeye devam ediyor. 

Bu bağlamda İlçe Sağlık Müdürü Dr Selin Köksal, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastane Yöneticisi Op Dr Erol Karaca, Başhekim Yardımcısı Uzm Dr Sinem Albayrak, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr Öznur Bambal, Devlet Hastanesi Psikiyatri uzmanları Dr Fırat Ay ve Dr Olga Gökbulut, psikologlar ve sahada çok önemli bir görev üstlenen Aile Hekimleri, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak adına eğitici ve bilgilendirici faaliyetler adı altında bir araya geldi. Psikotik hasta gruplarının toplum içinde tedavi ve takibini amaçlayan toplum modelli Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin işlev ve faaliyetleri, 4 gün boyunca farklı gruplar halinde aile hekimlerine anlatıldı. Karşılıklı istişare içinde geçen toplantılarda psikiyatri uzmanları ve psikologlar aile hekimlerinin sorularını cevaplayarak, toplum içinde henüz tedavi görmemiş ya da tedavisi eksik kalan hastalar için bir umut ışığı yarattılar. 

Çalışmalarını artan bir kapasiteyle sürdüreceklerini belirten psikiyatri uzmanı Dr Fırat Ay " Çok kısa sürede belli bir hasta sayısına ulaştık. Kişiyi toplumdan ve ailesinden ayırmadan günübirlik meşguliyetle rehabilite ederek topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu konuda tüm sosyal grupların katılım ve katkılarını da bekliyoruz. Merkezimize devam eden iki hastamız işe başlayarak toplum içinde tedavinin ne derece faydalı olabileceğini kanıtladılar" diyerek Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin önemine değindi.