Mevcut  ATSO Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  2007 yılının 10. Ayında İnönü Mahallesi  234 sokak üzerinde  Akhisar kaymakamlığı ,Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve hayırseverlerin katkısıyla  4 katlı bir binada Devlet hastanesine bağlı diş kliniği olarak hizmete girdi. Akhisar Merkez ve çevre ilçelerden gelen hastaların  yoğunluğu nedeniyle 2009 yılında müstakil  ATSO Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  olarak Sağlık Bakanlığı  tarafından  onaylandı.Her geçen gün hasta sayısının artması ve zaman zaman hasta sayısının günde 500’e ulaşması neticesinde mevcut bina yetersiz kaldı ve bu durum  daha modern  ve büyük bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımını gündeme getirdi. 

Reşatbey Mahallesi sınırları içinde bulunan 22 000 m3  bir alan üzerinde bulunan Akhisar Devlet Hastanesinin  bulunduğu arsanın bir bölümüne  yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmasına karar verildi. 2013 yılının 10. Ayında  ihalesi yapılan  2014 yılının Ocak ayında inşaatına başlanan  modern  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası kısa zamanda bitme aşamasına geldi.

Akhisar ATSO Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  Başhekimi Hüseyin Tavlı, “Gördüğünüz gibi çok dar bir binada  sıkış tepiş hizmet veriyoruz. Akhisar Merkez,  eski adıyla  86 köy 9 belde ,Soma,Kırkağaç, Gördes, Demirci, Gölmarmara ilçeleri ile Sındırgı’dan gelen hastalarımız var. 6 yıla yakın bir zamandır, hastalarımız için, tüm personelimiz  oldukça zor fiziki şartlarda özveriyle hizmet vermektedir.Ancak artık hizmette zorlanmaya başlamıştık.Bu sebeple yeni bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  binası yapılma kararı alındı. Gerekli çalışmalar süratle tamamlanarak 2014 ocak ayında binamızın temelini  attık.Yüklenici firmanın gayretli çalışmalarıyla kısa zamanda binamız bitme aşamasın yaklaştı.’’Yeni yapılan  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  hakkında bilgi  veren  Hüseyin Tavlı, “ Bodrum ve 3 katlı olarak projesi yapılan  yeni binamızın  önümüzdeki aylarda hizmete girmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. 920 m2 oturma alanı olan  yeni binamızın 3900 m2 kapalı alanı bulunuyor. Bina son teknolojiyle donatılmış olup birçok özellik taşımaktadır.Binamızda 1 ameliyathane ,20  adet nitelikli  ünite  ,çocuk kliniği,engelli kliniği ve mahkum kliniği  bulunmaktadır. Toplamda  75 personel ile hizmet vermeyi planlıyoruz.Uzman hekim atamaları gerçekleştikçe tüm diş hekimliği dallarında hizmet vermeye başlayacağız. Fiziki imkanların artması  yanında  gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ve mesleki bilimsel faaliyetlerle hastalarımıza daha donanımlı tedavi imkanları sunmayı düşünüyoruz.” Dedi.

Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdaresi katkıları ile  yapılmakta olup hizmete açılış maliyetinin 5 milyon lira civarında olması bekleniyor.