Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca, Anne Dostu Hastane hakkında bilgilendirme için Akhisarlı basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Karaca yaptığı açıklamada; “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığının 2015 yılı Şubat ayında Anne Dostu Hastane programını açıklamasından sonra, Manisa KHB Genel sekreterliğimizin de bizleri bu konuda yüreklendirmesi ile Anne Dostu Hastane kriterlerini karşılamak için çalışmalara başladık. İlk olarak 9 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da anne dostu hastane eğitimlerine katıldık. 

15 Nisan 2015 tarihindeki ilk değerlendirmede anne dostu hastane unvanına layık görüldük ve Manisa Rum Mehmet Paşa Bedesteninde yapılan törende anne dostu hastane sertifikasını aldık. Bizimle aynı gün Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Turgutlu Devlet Hastanesi de anne dostu ünvanı ve sertifikalarını aldılar. Manisa ilimizin üç hastanesi bu ünvanı almaya hak kazanan ilk üç hastane olmayı başardılar. 09 Aralık 2015 tarihinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri tarafından ikinci kez anne dostu hastane değerlendirmesine tabi tutuldu.Bu değerlendirme neticesinde yaptığımız çalışmalar beğenildiği için 26 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Anne Dostu Hastane Bilgilendirme Toplantısına tecrübelerimizi paylaşmak üzere ilimizdeki diğer iki hastaneyle birlikte davet edildik.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi 26 Şubat 2016 Cuma günü Anne ve Bebek Dostu hastane ünvanını aynı anda alan üç hastaneden birisi (diğer iki hastane merkezefendi DEvlet Hastanesi ve Turgutlu Devlet hastanesi) olarak, deneyimlerimizi aktarmak ve anne dostu hastane olmak isteyen hastanelerle tecrübe paylaşımı amacıyla Ankara'da düzenlenen "Anne Dostu Hastane Bilgilendirme Toplantısı" na iştirak etmiştir.Toplantıda hastanemizi Hastane Yöneticisi/Başhekim Op Dr Erol Karaca,başhekim yardımcısı Uzm Dr Ali Osman Çağlayan,Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op Dr İbrahim Acun,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sema Artaç,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür yardımcısı Fatma Yürük,Doğum salonu sorumlu ebesi Zeliha Çakir Köse,Doğum salonu ebeleri Meryem İşçi ve Kevser Barik Cabar temsil etmiştir.Toplantıda Başhekim Op Dr Erol Karaca,Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı İbrahim Acun ve Doğum Salonu sorumlu ebesi Zeliha Köse sunum yapmışlardır.Sunumlarımız ve sunumun bir parçası olan anne dostu hastanemizin tanıtım vtrsi çok büyük beğeni toplamıştır.Başta toplantının organizasyonunu yapan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Op Dr Sema Sanisoğlu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr Emre Yatman olmak üzere Manisa İl sağlık müdürü Dr Metin Kaplan ,Manisa KHB Genel Sekreteri Uzm Dr Ayhan Korkmaz,Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr Ziya Tay,Manisa KHB Tıbbi Hizmetler başkanı Uzm Dr Leyla Arıcı olmak üzere toplantıya katılan hastanelerin yöneticileri ve diğer katılımcılar tarafından tebrik edildik.Hastanemizi toplantıda başarı ile temsil eden arkadaşlarımızı, tanıtım vtrsinde emeği geçenleri ve anne ve bebek dostu hastane ünvanı almamızda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza,anne dostu hastane projesinde bize rehberlik yapan Manisa KHB Genel Sekreterimiz Uzm Dr Ayhan Korkmaz'a,Manisa KHB Tıbbi Hizmetler başkanı Uzm Dr leyla Arıcı'ya ve projenin en başından itibaren içinde olan ve bize destek olan Birgül Yavaş'a hastane yönetimimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.Ayrıca projeyi başlatan ve rehberlik eden Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Op Dr Sema Sanisoğlu başta olmak üzere tüm kadın ve üreme sağlığı daire başkanlığı ekibine de teşekkürlerimizi iletiyorum.

Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda kurduğumuz standa Akhisar Belediyesi, Hasan Kirazoğlu,Keskinoğlu AŞ,Alper Alhatoğlu ve Özkan Kalın(Batı Mermer) standımıza sponsorluk yapmışlar ve desteklemişlerdir.Kendilerine buradan teşekkür ediyoruz.
Ankara’da çok beğenilen hastanemizin anne dostu vtrsinin kaydını yapan Stüdyo Özge’ye ve seslendirmesini yapan hemşehrimiz şair ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’na da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Anne ve bebek dostu bir hastane olarak amacımız, tüm gebelere gebelikleri süresince rehberlik yapmak, gebelik süresince vereceğimiz eğitim ve bakım hizmeti ile sağlıklı bir gebelik geçirmelerini sağlamak, daha ileri (3. Seviye) sağlık hizmetine ihtiyacı olan gebeleri tespit etmek ve zamanında yönlendirmek, her gebe kadını normal doğum yapmaya yönlendirmek ve normal doğumu teşvik etmek, gereksiz sezeryan sayısını azaltmak, gebelerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda, isteği halinde yanında refakatçısının da bulunabileceği, rahat hareket edip dolaşabileceği ve mahremiyet içerisinde tek kişilik odalarda normal doğum yapmalarını sağlamaktır. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi 28 yataklı modern kadın hastalıkları ve doğum servisi,4 adet tek kişilik SDL(Sancı-Doğum-Loğusa) odası ve gebe bilgilendirme sınıfı ile tüm Akhisar’ımıza ve yakın ilçelerimize anne ve gebe sağlığı hizmetlerini vermek için çaba sarf etmektedir. Amacımız “Sağlıklı gebelik, sağlıklı doğum ve sağlıklı nesiller için Anne Dostu Hastanemizi” seçin sloganını yaşama geçirmektir.” Dedi.