Anne Ve Bebek Dostu Hastane ünvanına sahip Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde “1-7 Ekim Emzirme Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik kapsamında Kirazoğlu Binasında, Çocuk Hastalıkları ile Kadın Hastalıkları ve Doğum  Polikliniklerinin  bulunduğu kata bilgilendirme standı kurularak o hafta içinde polikliniklerimize başvuran bayanlara, gebelere ve emziren annelere emzirme hemşiresi tarafından anne sütünün bebek üzerindeki yararları  hakkında bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı.

Gebe bilgilendirme sınıfında gebelerimize,3 Ekim salı günü, çocuk hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet Alper İkiz tarafından anne sütünün ve emzirmenin yararları, emzirme hemşiresi Mehtap Özel tarafından da emzirme teknikleri hakkında eğitim verildi. Daha sonra eğitime katılan anne adaylarına doğum salonu gezdirilerek anne dostu hastane uygulamalar yerinde anlatıldı. 

Eğitim sonunda katılımcılar, doğum salonunda görev yapan ebeler ve hastanemizde doğum yapmış anneler, hastane yöneticisi/başhekim Op. Dr. Erol Karaca ve diğer idareciler ile bir araya gelerek emzirmenin önemi, normal doğum ve hastanede yapılan uygulamalar hakkında sohbet edip soru cevap şeklinde bilgilendirilip ve etkinlikler tamamlandı.