Anne bebek ölümlerini engelleme eylem planı çerçevesinde, SAGEM Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Dr. Mehmet Rıfat Köse’nin Manisa ilini ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaretleri sırasında gündeme gelen, Akhisar'da görev yapan Aile Hekimleri ile Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum ve çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimlerini bir araya getirmek ve hekimlerin birbirlerine daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak üzere planlanan kaynaşma ve değerlendirme toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. 

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op Dr Erol Karaca, İlçe Sağlık Müdürü Dr Selin Köksal ve Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm Dr Uzm. Dr. Öznur Ö. BAMBAL’ın ev sahipliğinde Ziyafet Restoranda gerçekleştirilen toplantıya Manisa İl sağlık müdürü ve il halk sağlığı müdür vekili Dr Metin Kaplan ile birlikte Akhisar’da görev yapan yaklaşık kırk aile hekimi, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde görev yapan beş çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, dört kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile birlikte başhekim yardımcıları Uzm Dr İbrahim Gürcan ve Uzm Dr Ali Osman Çağlayan katıldılar. 

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Hastane yöneticisi Op Dr Erol Karaca, İlçe sağlık müdürü Dr Selin Köksal ve Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm Dr Uzm. Dr. Öznur Ö. BAMBAL ve İl sağlık müdürümüz Dr Metin Kaplan anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi ile ilgili olarak bilgilendirme ve öneriler içeren konuşmalar yaptılar. Ve işbirliği içerisinde hareket ederek yeni ölümlerin engellenebileceğini değerlendirdiler. Hekimlerin tek tek görüşlerini açıklama ve birbirini tanıma fırsatı bulduğu toplantının son derece faydalı geçtiğini ve amacına hizmet ettiğini söyleyebiliriz. Bu tarz toplantıları yılda birkaç kez yapmanın faydalı olacağı konusunda hekimler ve yöneticiler görüşlerini bildirdiler.